VRAĆA SE DR. IVO

Karamarko: Sve je spremno za izručenje Ive Sanadera. Ne mogu vam reći točno kada će to biti

Ministar unutarnjih poslova nije htio otkriti informaciju kada će bivši premijer biti predan hrvatskom pravosuđu
Valbandon, Pula, 150611.Radni sastanak izaslanstava Ministarstava unutarnjih poslova Republika Slovenije i Hrvatske koji su predvodilii ministrica unutarnjih poslova Republike Slovenije Katarina Kresal i ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Tomislav Karamarko, odrzao se u Valbandonu (objekt restorana MUP-a). Nakon sastanka ministar Tomislav Karamarko i ministrica Katarina Kresal na prigodnoj svecanosti potpisali su Sporazum o suradnji u zastiti prijevoza novca i drugih vrijednosti. Na slici: Tomislav Karamarko.Foto: Srecko Niketic / CROPIX
 Srećko Niketić / CROPIX

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova RH Tomislav Karamarko izjavio je da su obavljene sve pripreme za izručenje Ive Sanadera, no nije htio otkriti informaciju kada će bivši premijer biti predan hrvatskom pravosuđu.

Sanader bi mogao biti izručen zajedno sa dilerima kokaina. Posebnim zrakoplovom iz Salzburga

Karamarko je to izjavio uoči sastanka ministara unutarnjih poslova, pravosuđa i glavnoga državnog odvjetnika s braniteljskim udrugama.

"Mogu vam samo potvrditi da se Ivo Sanader još uvijek nalazi kod mene u zatvoru. Za sada nemam nikakvih najava o tome kada će biti prebačen u Hrvatsku - izjavio je krajem tjedna upravitelj salzburškog zatvora Dietmar Knebel.

Također, još uvijek se ne zna na koji način će Sanader biti prebačen u Hrvatsku, zračnim ili cestovnim putem.

Iz hrvatskog ministarstva pravosuđa napominju da je izručenje tehničko pitanje nad kojim je nadležna policija i zagrebački ured Interpola.

Podsjetimo, Ivu Sanadera u petak su u pritvoru u Salzburgu posjetili i njegovi hrvatski odvjetnici Goran Suić i Čedo Prodanović. Nakon što su dulje od tri sata razgovarali sa Sanaderom, odvjetnik Suić je za Jutarnji izjavio kako ni oni nemaju konkretnijih informacija kada će njihov klijent biti izručen RH.

Sanader će nakon izručenja biti prevezen u Remetinec jer mu je istražni sudac na zahtjev USKOK-a odredio jednomjesečni istražni zatvor. Nakon toga, Sanader će biti ispitan u USKOK-u koji protiv bivšeg premijera vodi nekoliko antikorupcijskih istraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:25