VLADA ODLUČILA

Karamarkov kum na čelu Upravnog vijeća HZZO-a

 Robert Belošević / EPH

Nakon tri mjeseca Vlada je uspjela imenovati novo Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, što je navodno izazvalo poprilično negodovanje ne samo Mosta već i nekih lokalnih sredina koje neće imati predstavnike u tom tijelu koje odlučuje o važnim segmentima funkcioniranja sustava.

Tako su umjesto Almenke Balenović, Vlaste Zmazek, Darka Duplančića, Gorana Palčevskog, Marka Duvnjaka i Siniše Varge kao novi članovi imenovani Ljiljana Vuletić iz Udruge ljubav na djelu, Dražen Grgurović, obiteljski liječnik iz Zadra, Milivoj Novak, voditelj intenzivnog odjela pedijatrije na KBC-u Zagreb, Zoran Vatavuk, predstojnik Klinike za oftalmologiju KBC-a Sestre milosrdnice i Tomislav Šimičević, HDZ-ovac iz Zadra, dok su Milka Kosanović iz HUP-a i sindikalistica Ljiljana Oštrić-Anić ostale iz starog sastava. Ponovno je na istu funkciju u HZZO-u imenovana i dosadašnja pomoćnica ravnateljice za medicinske poslove Veronika Laušin.

Ova su imenovanja izazvala poprilično nezadovoljstvo, a kritičari kažu kako je nakon Metkovića očito i Zadar postao ‘rasadište kadrova’. Naime, nakon ministra Nakića i ravnateljice HZZO-a Tatjane Prenđe-Trupec, i u Upravnom vijeću HZZO-a su također dvojica Zadrana, Dražen Grgurović i Tomislav Šimičević. Istodobno, nema nikog iz splitske, riječke i osječke regije gdje postoje klinički bolnički centri, a onda i kadrovi koji imaju što reći i u vođenju HZZO-a. Prema informacijama iz HZZO-a, predsjednik Upravnog vijeća bit će prof. dr. Milivoj Novak, inače vjenčani kum Tomislava Karamarka i osoba od njegova najvećeg povjerenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:50