SUSRET NA KAPTOLU

KARDINAL BOZANIĆ PRIMIO MUFTIJU HASANOVIĆA Razgovarali su o muftijinom sudjelovanju na međureligijskom susretu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Kardinal Josip Bozanić i muftija Aziz ef. Hasanović
 Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u četvrtak u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiju prof. dr. sc. Aziza ef. Hasanovića, a riječ je o redovitom susretu kardinala Bozanića i muftije Hasanovića koji je ovom prilikom izvijestio Bozanića o svom sudjelovanju na međureligijskom susretu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za vrijeme posjete pape Franje toj zemlji.

Muftija Hasanović darovao je kardinalu Bozaniću svečani tekst "Povelje o ljudskom bratstvu radi svjetskog mira i suživota" koju su 4. veljače u Abu Dhabiju potpisali papa Franjo i šejh Al-Azhara, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U razgovoru, sugovornici su se osvrnuli na suradnju između Zagrebačke nadbiskupije i Mešihata Islamske zajednice, a muftija Hasanović kardinala Bozanića je izvijestio da će se 29. i 30. ožujka u Medžlisu Islamske zajednice u Zagrebu održati međunarodni simpozij na temu „Religija i nacija“.

Na kraju, kardinal Bozanić i muftija Hasanović razmotrili su daljnju suradnju i moguće inicijative vjerskih zajednica u Hrvatskoj.

Uz muftiju Hasanovića susretu je prisustvovao tajnik Mešihata mr. Nermin ef. Botonjić, a uz kardinala Bozanića susretu je prisustvovao moderator Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Tomislav Subotičanec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:12