DANI RADIĆEVE

KARLOVČANI IZ INATA NA VELIKOM ULIČNOM FESTIVALU PJEVALI 'NEPOĆUDNOG' BAJAGU Poslali jasnu poruku nakon što je njegov nastup na Danima piva otkazan

 Goran Šebelić / HANZA MEDIA

Prva večer “Dana Radićeve” u Karlovcu mogla bi se ozbiljno shvatiti i kao poruka Karlovčana gradskim vlastima, a kada je u pitanju najavljeno promišljanje o novoj koncepciji “Dana piva”, piše KAportal. Manifestacija kao takva prvenstveno prostorom ne može parirati ŠRC-u Korana pa je broj posjetitelja ipak neprimjereno uspoređivati, ali Radićeva već jako jako dugo nije bila tako “krcata” kao na sinoćnjem otvaranju “Dana Radićeve” i to na svim lokacijama.

Velik je broj građana već u kasnim poslijepodnevnim satima posjetio događanja kod Putnika, gdje je Aquatika održala radionicu “Ribičija”, a potom je krenuo plesni performans Vere Mitrović Vrbanac iz Studija 23 “Kad je sunčan dan…”. Performans je Vera otplesala na Bajaginu glazbu, a već na prve taktove prve pjesme publika je spontanim aplauzom uputila poruku i po pitanju te situacije. Nakon toga uslijedio je sjajan nastup mladog karlovačkog saksofonista Darrena Pavletića, koji je oduševio sve brojniju publiku.

Diljem Radićeve ekipa iz Platforme F12 postavila je male skulpture Miroslava Hudeca-Ovce. Kao i uvijek u njihovim akcijama, sva su djela ujedno i poklon sugrađanima pa su i ove skulpture svi zainteresirani mogli “udomiti”, a trebali su se malo potruditi da ih i pronađu na skrovitim mjestima u Radićevoj.

Od ove godine po prvi puta u “Dane Radićeve” uključio se i Amadeus. Tamošnji program započeo je solo svirkom blues kantautora Hollera, kojoj je također prisustvovao velik broj posjetitelja.

Špica je ipak bila kod Bukse - zbog današnje vrlo loše prognoze program je bio i bogatiji pa je publika već sinoć mogla vidjeti izložbu fotografija Willy Posadasa iz Guatemale, kao i izložbu slika Petre Bajac, koja je tijekom večeri i stvarala novo djelo. Aquatika se predstavila svojim suvenirima, a pravu veselu ljetnu atmosferu mnogobrojnim posjetiteljima priredilo je sjajno Ljetno kino, koje je rasplesalo Radićevu do kasno u noć – opet malo iz inata, i dodatno glasno i veselo Karlovčani su zaplesali i zapjevali uz “Godine prolaze” nekima, ali očito ne Karlovčanima, nepoćudnog Bajage.

Uz sve navedeno, posjetitelji su mogli razgledati i dvije izložbe – u Paviljonu Katzler u suradnji s KAfotkom postavljena je vrlo sadržajna izložba fotografija, predmeta i dokumenata pod nazivom “Jer osamdesete su bile godine…”, dok su u Galeriji ZILIK mogli razgledati “Virtualni muzej karlovačke industrije”, piše KAportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:42