HVALI BG HULIGANE

Kastavski svećenik: Homoseksualce ne treba tući, dovoljno ih je istukla majka priroda!

RIJEKA - Kastavski župnik Franjo Jurčević, inače jedan od prvih blogera među hrvatskim svećenicima, ne prestaje skandalizirati svojim radikalnim stavovima. Nakon komentara u kojem je "nahvalio“ beogradske huligan e - napadače na sudionike nedjeljne gay parade u nastavku se obrušio i na svoje kritičare.

- Vidim da sam svojim komentarom dirnuo u osinjak homoseksualaca i lezbijki. I neka sam, jer su to tipovi za žaliti, a ne osuđivati. Pogotovo ne za batinati i tući jer su dovoljno izbatinani i istučeni od majke prirode.

Na prijetnje tužbom lezbijske udruge Kontra hladnokrvno poručuje. - Budući da dolazi zima, a ja sam jako zimogrozan, lijepo bih molio moje prijatelje da mi u zatvor donesu koju dekicu više.

Župnika Jurčevića nimalo nije zabrinula niti reakcija Riječke nadbiskupije koja se ograđuje od njegovih stavova i osuđuje svaki govor mržnje, dakle upravo ton kojim njihov župnik iznosi svoj stav protiv homsoeksualaca.

- Zašto bi me to brinulo, pa nismo mi staljinistička organizacija, to su moji osobni stavovi i moj privatni blog. Pokrenuo sam ga prvi još prije 10 godina. A o tome kakav sam župnik najbolje govori što uvijek prije mise moram širom otvoriti vrata i moja je crkva uvijek puna, kaže nam Jurčević.

Inače, Jurčević je svojedobno stranice svoje župe www.kastav-crkva.com koristio za promicanje Thompsona, Ante Gotovine (koji je tada bio u bijegu), napade na Stjepana Mesića i slične blogerske “trikove”. Međutim, na zahtjev Riječke nadbiskupije, svoja razmišljanja preselio je na blog. Iznervirani nazadnjačkim stavovima svojeg župnika, reagirali su mladi Kastavci, koji su zaključili da je Jurčević proustaški orijentiran, te ga oštro kritizirali na netu.

Povod je bilo opetovano župnikovo pisanje o žrtvama rata. Jurčević im nije ostao dužan, nazvao ih je šupljeglavcima. Veliki skandal izbio je i kada je jednog župljanina nazvao četnikom, a taj je onda zaprijetio suicidom.

Kod svakih izbora ne propušta na blogu kritizirati „crvene“ SDP-ovce, a otvoreno je kod zadnjih predsjedničkih izbora agitirao kontra Josipovića jer je kaže pisao optužnice za hrvatske generale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:44