U 'RATU' S NOVINARIMA

Kerum želi pravnu zaštitu: Ja sam za EU! Europa će zaštititi Fani na Prvoj vodi

Split, 210112. Nakon velikog nevremena koje je zahvatilo splitsko podrucje, prvi suncani dan isjerao je na splitsku rivu veliki broj setaca.Na fotografiji: gradonacelnik Zeljko Kerum.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Splitski gradonačelnik i saborski zastupnik Željko Kerum je na svoje glasačko mjesto na Mejama došao oko 12 sati i 30 minuta, a novinare je namjerno izbjegao.

Rekao je kako je odnos medija prema njemu strašan. Dosta mu je da ga novinari prozivaju zbog poništenja natječaja za prodaju gradskog zemljišta na križanju Dubrovačke ulice i ulice Domovinskog rata kada oni nisu ni mogli napraviti ništa drugo nego poništiti natječaj. Tvrdi da bi prekršili zakon jer investitori nisu uplatili jamčevinu, a umjesto novca su ponudili zamjensko zemljište.

- Baš je zbog takvih koji bez veze prozivaju, dobro da uđemo u Europu - poručio je Kerum.

Po njemu je jedna od najvećih prednosti ulaska Hrvatske u EU to što će investitori promijeniti mišljenje o nama kao o zemlji u kojoj je rizično ulagati.

Gradonačelnik je novinare, nakon glasanja, dočekao na Rivi. Objasnio je kako će Europa zaštititi njegovu partnericu Fani Horvat, u projektu gradnje restorana na Prvoj vodi.

- Investitor je parcelu kupio o dobroj vjeri, sada mu se onemogućava gradnja. Razumije li itko da postoji sud u Strasbourgu koji bi tražio od Grada, Županije i države da se obešteti privatni vlasnik. Ali, šta ćeš, treba se onda suditi protiv svojih - rekao je Kerum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:40