VELIKA POŠILJKA

KINA POSLALA VRIJEDNU DONACIJU ZAŠTITNE OPREME ISTARSKOJ ŽUPANIJI 'Vrlo smo dirnuti i zahvalni Vašom velikodušnošću. Potrebna nam je solidarnost...'

Ilustracija
 Robert Fajt / CROPIX

Prijateljska pokrajina Zhejiang poslala je vrijednu donaciju Istarskoj županiji, kako bi na taj način pomogla u borbi protiv pandemije koronavirusa (COVID-19). Pošiljka koja je pristigla u dva dijela sadržava ukupno 10.000 zaštitnih maski, 1.000 zaštitnih odijela, te 1.000 zaštitnih nazuvaka, a namijenjena je Općoj bolnici Pula za potrebe zdravstvenih djelatnika. Jedan dio pošiljke stigao je krajem travnja putem špediterske službe, a drugi (veći) dio izravnim letom iz Šangaja za Zagreb, u nedjelju rano ujutro.

U popratnom pismu, guverner pokrajine Zhejiang Yuan Jiajun izrazio je suosjećanje s Hrvatskom i Istarskom županijom u borbi s virusom, zaželjevši zaraženima što brži oporavak, a svim građanima Istre puno zdravlja, mira i sreće. Prema njegovim riječima, donacijom žele pružiti pomoć i podršku prijateljima iz Istre, za koje su sigurni da će uspješno pobijediti virus.

Svoju zahvalnost donacijom obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin izrazio je pismom, kojeg je uputio guverneru pokrajine Zhejiang.

„Vrlo smo dirnuti i zahvalni Vašom velikodušnošću i spremnošću da pomognete Istarskoj županiji u ovim izazovnim vremenima, iako ste i sami još uvijek zahvaćeni virusom. Kao što je slučaj u mnogim država, i kod nas je prisutna nestašica prijeko potrebne zaštitne opreme, stoga će Vaša donacija biti od velike pomoći za istarski zdravstveni sustav. Danas više nego ikada potrebna nam je solidarnost“, stoji u županovom pismu. Župan Radin je, također, izrazio želju da će nadolazeće vrijeme pružiti mogućnost da Istra i Zhejiang prodube svoje prijateljstvo i suradnju.

Dvije regije veže višegodišnje prijateljstvo i suradnja, formalizirano 2006. godine Sporazumom o suradnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:07