PREDIZBORNA KAMPANJA

Klisović: 'Vrijeme je da EU uđe u Hrvatsku'

Joško Klisović
 Dragan Matić / Hanza Media

Kandidat SDP-a na izborima za Europski parlament Joško Klisović u ponedjeljak je navečer u Splitu na tribini pod nazivom "Što Hrvatska treba tražiti od EU?" rekao da se Hrvatska izborila za ulazak u Europsku uniju (EU) 2013. godine, a kako je sada vrijeme da se počnemo boriti da EU uđe u Hrvatsku.

Istaknuo je da kada to kaže - misli na europske standarde, da naši ljudi zaslužuju živjeti po europskim standardima, kako životnim tako upravljanjem javnim poslovima, ali i gospodarstvom. Poručio je da se treba obračunati s ortačkim kapitalizmom, te sa zlouporabom funkcija državnih institucija za privatne ili stranačke svrhe.​

"Idemo zajedno raditi za bolju Hrvatsku, za bolju EU, progresivnu i naprednu. Idemo koristiti europske mehanizme da promijenimo i našu vlastitu zemlju, jer mi smo ti koji gradimo Hrvatsku i Europu. Zalažem se i za jačanje europskog identiteta kod hrvatskih građana, da samo osjećaj pune pripadnosti Europi rađa dovoljno solidarnosti, da svi na EU sceni živimo pod jednakim uvjetima i jednakim standardom, da ne bude građana prvog i drugog reda", rekao je Klisović.

Nada se većoj izlaznosti od one koja je bila prošlog puta i iznosila 25 posto jer su, ocijenio je, ovo stvarno važni izbori za EU i Hrvatsku. Ovi izbori odredit će daljnji smjer kretanja EU ne samo u sljedećih pet godina, koliki je mandat parlamenta, nego i puno duže od toga, rekao je Klisović odgovarajući na pitanje o izlaznosti na europske izbore.

Predsjednik splitskog SDP- a Goran Kotur je ustvrdio da su populisti prijetnja Europskoj uniji i isto tako i prijetnja Hrvatskoj​, te da trebamo znati kako su, kako je rekao, upravo politike stranaka desnog centra koje potiču neravnopravnost unutar EU, ali i sluganska politika naše vlasti doprinjeli rastu tog populizma.

"Neravnopravnost unutar EU s jedne strane, populizam s druge strane, a posebno boli sluganska politika naše vlasti što se najbolje očitovalo kada vladajuća ekipa iz HDZ- a nije htjela tražiti ostavku predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija koji je otvoreno rekao da su Istra i Dalmacija talijanske. Sramota", kazao je Kotur.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:12