U POSJETU JUŽNOJ AMERICI

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ NIJE PRETJERIVALA U ŽIVOTOPISU Hrvatski iseljenici u Argentini ponosni: Poslušajte kako predsjednica sjajno govori španjolski

 
 Ured predsjednice

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu je Argentini gdje je ponovo dokazala koliko dobro vlada svjetskim jezicima. Osim engleskog koji govori savršeno, predsjednica u svom životopisu navodi da tečno govori i španjolski i portugalski, a da se služi i talijanskim, francuskim te njemačkim jezikom.

Naime, Grabar-Kitarović diplomirala je 1993. upravo engleski i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, nakon čega je usavršila i portugalski.

O njezinom sjajnom poznavanju španjolskog jezika svjedočili svi prisutni u gradskoj skupštini Buenos Airesa, gdje joj je dodijeljena povelja počasne građanke tog grada. Predsjednica je održala govor i kazala kako je ponosna na sve naraštaje Hrvata koji su stigli u Argentinu i tamo krenuli ispočetka te 'skromno živjeli kako bi mogli pomagati svome zavičaju iz tuđine', a potom uručila odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima, udrugama i klubovima hrvatskog iseljeništva.

Snimku je na svom Facebooku objavila Jelena Nadinić kojoj je Grabar-Kitarović tom prilikom uručila priznanje za hrvatski zbor Jadran koji djeluje u Argentini.

Nakon Argentine će u sklopu svoje južnameričke turneje predsjednica će posjetiti i Čile i Brazil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:21