PREDSJEDNICA PODUZETNICA

KOLINDA IMA PRIJEDLOG ZA PODRAVKU 'Odričem se naknada, slobodno koristite moje ime. Sigurna sam da će se dobro prodavati, pa i u području Zaljeva'

 
 Tomislav Kristo / CROPIX

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović boravila je u utorak navečer i u Križevcima, družeći se s građanima i sudjelovala je na skupu u Hrvatskom domu.

- Ovaj program koji sam zamislila za sljedećih pet godina kontinuitet je ovod dosadašnjeg. Postoje pitanja koja treba riješiti, a o kojima toliko nisam razmišljala prije izbora. Temelji se na područjima od hrvatskog identiteta do hrvatske nade koja znači vjera, optimizam, vjera u budućnost. Crnilo je bilo rezultat ne samo loših, katastrofalnih ekonomskih politika tadašnje Vlade, već i otvaranje ideoloških pitanja koja su bila potpuno nepotrebna. Idemo se usredotočiti na sebe. Idemo raditi dalje zajedno, poručila je, a prenosi portal Prigorski.hr.

Potom se dotaknula koprivničkog prehrambenog diva.

- Poljoprivreda u ovom području, doista, ima sjajnu prigodu, ne za uzgoj onih običnih, jeftinih proizvoda, veće za proizvodnju proizvoda dodane vrijednosti kako bi naša “Podravka” do 2024. godine mogla raditi svoje proizvode isključivo od hrvatskoga voća i povrća i od svega što je proizvedeno u Hrvatskoj. Moramo koristiti naše sirovine, moramo poticati naša Obiteljska poljoprivredna gospodarstva, naše poljoprivrednike u našoj prerađivačkoj industriji kako bi svi zajedno sinergijom krenuli naprijed, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednica je Podravkinim menadžerima potom iznijela zanimljivu poslovnu ideju o Čokolindi.

- Rekla sam kolegama iz Podravke, dajem vam svoju suglasnost, odričem se bilo kakvih naknada, lijepo izmislite novi proizvod, nazovite ga tako. Uvjerena sam da će se sigurno dobro prodavati, ne samo u području jugoistoka Europe, nego i u području Zaljeva i drugih država. Nek nam država raste, a meni neka se smiju koliko hoće. Zabrinjavaju me, naravno, trendovi lošeg i ružnog jezika, jezika mržnje, ali mene ne može ništa pokolebati. U životu što te ne ubije, to te ojača, a toliko sam toga već prešla da ove črčarije koje pišu neki naši novinari i politička elita ne znače ništa. Meni, ono što znači, što mi je bitno kada dođem među vas, kada dođem na selo, u ruralna područja, kada dođu bakice, kada diđu proizvođači i kažu – Predsjednice borite se i dalje za nas, borite se za Hrvatsku. Iza vas smo, stojimo iza vas. Nema ljepšeg od toga - rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Kovanica “Čokolinda” osvanula je na društvenim mrežama početkom prosinca, svega nekoliko dana nakon što je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u Dubrovniku na Dan sv. Nikole djeci ratnih veterana dijelila pakete u kojima su bile i vojvođanske čokoladice Mony. Nakon što je jedan od roditelja otkrio da je u paketu od predsjednice dobio “srpsku čokoladu”, predsjednica se Republike ispričala ozlojeđenim roditeljima, čime je izazvala diplomatski incident i mali trgovinski rat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:03