APEL ZA MEDIJE

KOLINDA NA FACEBOOKU OSUDILA OTKAZ HLOVERKI I GOJAN 'Nadam se da će HRT još jednom razmotriti odluku'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.03.2015. u 18:09

CROPIX

Nakon što je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman od Sindikata novinara i medijskih radnika HRT-a zatražio da se očituju o redovnom otkazu Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić, u javnosti su se pojavile brojne kritike, sve od Sabora pa do Hrvatskog novinarskog društva, a sada se po tom pitanju očitovala i sama predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Naime, i hrvatska predsjednica reagirala je nakon što su dvije ugledne novinarke dobile otkaz, i to upravo zbog načina prijenosa njezine inauguracije: Elizabeta Gojan 'jer je neprofesionalnim izvještavanjem nanijela štetu ugledu HRT-a', i Hloverka Novak Srzić koja je bila jedna od potpisnica peticije protiv Elizabete Gojan. Urednice su dobile otkaz naročito zbog medijskih istupa nakon sporne emisije.

Predsjednica je tako na svom Facebook profilu komentirala:

'Neugodno me iznenadila informacija o izvanrednom otkazu urednicama Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić na HRT-u. Zalažem se za medijske slobode uz istodobno poštivanje profesionalne novinarske etike, nemiješanje nas državnih dužnosnika u uređivačku politiku, a pogotovo za poštivanje neovisnosti HRT-a kao javnog medijskog servisa. Mi političari moramo biti spremni istrpjeti sve vrste kritika, čak i onda kad se pokažu neutemeljene. Nadam se da će vodstvo HRT-a još jednom razmotriti odluku o otkazu novinarima' - napisala je Kolinda koja je tako postala jednom od mnogih koji se s njihovim otkazom ne slažu.

Izdvajamo