ŽELI NOVI MANDAT

KOLINDA PREDALA VIŠE OD 231.000 POTPISA Osobno nosila jednu od kutija: Kolači za Bandića u zatvoru? Svaka osoba je nevina dok joj se ne dokaže krivnja

Aktualna predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović predala je Državnom izbornom povjerenstvu 231.652 potpisa, kojima će od građana na izborima 22. prosinca tražiti potporu za novi predsjednički mandat
 Tomislav Krišto / CROPIX

Kolinda Grabar-Kitarović predala je potpise Državnom izbornom povjerenstvu u Saboru. S njom su u pratnji bili i najviši dužnosnici HDZ-a, na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem i Gordanom Jandrokovićem, te predstavnici stranaka koje je podupiru.

Donijela je 231.652 potpisa.

Prije nego što se obratila novinarima, predsjednica se našalila s njima.

- Novinari, hoćete vi u štrajk?, pitala je.

Potom je obavijestila nazočne predstavnike medija da je prikupila 231.652 potpisa.

- Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su dali potpise, zahvaljujem stranci na kandidaturi i ostalim strankama koje su me podržale. Zahvaljujem svim volonterima koji su skupljali potpise, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Prije nego što je napustila Državno izborno povjerenstvo, novinari su postavili jedno pitanje aktualnoj predsjednici. Bilo je vezano za Milana Bandića i njezinu izjavu da će mu u zatvor nositi kolače.

Na pitanje je li bila ozbiljna kada je to rekla, predsjednica je odgovorila: - Rekla sam ono što mora stajati u svakom demokratskom društvu. Rekla sam da je svaka osoba nevina, dok se ne dokaže krivnja punomoćnom sudskom presudom.

Grabar Kitarović nakon toga više nije htjela odgovarati na novinarska pitanja, kao ni predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković koji je predvodio široko izaslanstvo HDZ-a i stranaka koje podupiru njezinu kandidaturu.

Osim HDZ-a, Grabar Kitarović za još jedan mandat na Pantovčaku podupiru i Bandićeva stranka rada i solidarnosti, HDS i HSP AS.

Nakon predaje potpisa u DIP-u Kolinda Grabar-Kitarović se oglasila na Facebooku.

- A sada ih pobijedimo! Prvi smo prikupili 10000 potpisa, a potom smo se družili, razgovarali, da bismo danas predali više od 230.000 potpisa – najviše od svih kandidata, u inat svima onima koji me napadaju, koji napadaju – vas. Zato ću ih s posebnim zadovoljstvom pobijediti. Za vas. S vama, za vas, za Domovinu – u pobjedu, poručila je predsjednica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:43