CIRKUS NA SILVERSTOVO

KONAČNI PAD LIČKOG ŠERIFA, LIKA IDE NA IZBORE! Posljednjeg dana u godini pao proračun Darka Milinovića, uvrede i optužbe frcale su na sve strane!

 
Darko Milinović (lijevo) i Andrej Plenković (desno)
 CROPIX

Posljednjeg dana godine pao je županijski proračun ličko-senjskog župana Darka Milinovića, a Liku čekaju novi izbori. Rezultat je to ogorčene bitke između HDZ-a i bivšeg veterana te stranke Milinovića, time da je 11 članova županjske skupštine glasalo za proračun, a 14 je bilo suzdržanih.

Sjednica ličko-senjske županije protekla je u užarenoj atmosferi, uz brojne osobe uvrede i pritiske sa svih strana. Župan Milinović svim se silama trudio da prođe proračun, kako bi mogao dokazati da je 'pobjednik' na stranačkoj sceni koja koje opterećena stalnim sukobima. Uoči glasanja o proračunu lobirao je na sve strane, tražio podršku svih onih koji se financiraju iz proračuna, ali na kraju ipak nije uspio.

Za mnoge u Lici ovo je definitivni pad Darka Milinovića i pobjeda Plenkovićeve struje unutar HDZ-a, ali i šire u Lici. Milinoviću kojeg zovu i ”ličkim šerifom” zamjeraju da nije stvorio uvjete za razvoj Like i da je koncentrirao svu moć u svojim rukama, te da bez njegove podrške nije bilo moguće realizirati niti jedan projekt.

S druge strane iz Milinovićevog kruga je je poručivano da ”Plenkovićev HDZ krade Lici milijune”, jer će privremeno financiranje i novi izbori zakočiti realizaciju brojnih projekata, što u konačnici nije točno.

Do daljnjega Darko Milinović ostaje župan, ali će novi izbori za županijsku skupštinu donijeti konačni rasplet na političkoj sceni u Lici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:49