ŠTO JE HTIO REĆI?

KONFUZNA IZJAVA MINISTRA VANJSKIH POSLOVA Grlić Radman o aferi diplomatkinje: 'Čujte, znate, pazite, sad je, tu je... Digitalizacija je suvremena'

Gordan Grlić Radman
 Damjan Tadić / CROPIX

Ne stišava se buka koju je podigla diplomatkinja Elizabeta Mađarević svojim rasističkim objavama na Facebooku.

Protiv nje je u tijeku postupak, no javnost zanima je li se po tom pitanju moglo nešto učiniti i ranije, odnosno, postoji li u Ministarstvu vanjskih poslova adekvatan postupak provjer onih koji će našu zemlju predstavljati u inozemstvu.

Stoga su novinari danas priupitali ministra Gordan Grlić Radman kako to namjerava riješiti, a on je dao, blago rečeno, konfuzan odgovor.

- Čujte, svugdje ima i određenih... Mi smo živa zajednica i svi mi želimo raditi, pridonositi, unaprijediti službu, tako da svi oni eventulani propusti bit će u svakom slučaju razmatrani, a nama je u interesu imati jednu dostojnu službu vanjskih poslova, hrvatsku službu vanjskih poslova, tako da ćemo raditi...'', odgovorio je inoministar, javlja Dnevnik.hr

Na pitanje nisu li ovaj propust otkrili mediji, Radman je odgovorio:

''Ha, čujte, znate, pazite, sad je, tu je, tu je jako puno nekih novih elemenata i okolnosti, znate. Digitalizacija je suvremena i donosi dakle i neke nove isto tako zamke. U svakom slučaju, ono što sam rekao, diplomat koji je upućen u zemlju primateljicu je 24 sata diplomat i on zastupa interese, državne interese Vlade Republike Hrvatske, a i svaki državni službenik koji dolzi u Ministarstvo vanjskih poslova potpisuje upravo tu... evo ga. Žurim, čujte, počet će sastanak, znate ovaj oprostite'', rekao je Gordan Grlić Radman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:38