AKCIJA ORDINACIJA

Koprivnički ginekolog dr. Neven Hećimović: Nisam uzimao novac za ilegalne abortuse!

Koprivnički ginekolog dr. Neven Hećimović: - Nisam uzimao novac za ilegalne abortuse!
 Željko Hajdinjak/Cropix

VARAŽDIN - Koprivnički ginekolog dr. Neven Hećimović već u petak će se s drugim uhićenim kolegama pojaviti na na Županijskom sudu u Varaždinu na kojem im počinje suđenje zbog optužaba za primanje i davanje mita te zloporabu položaja i ovlasti.

Među uhićenim liječnicima kao jedan od optuženih našao se koprivnički ginekolog dr. Hećimović koji se pred istražnim sucem branio šutnjom nakon čega mu je određen pritvor. Hećimovića će braniti koprivnički odvjetnik Krunoslav Kunštić koji ga je prošli tjedan posjetio u pritvoru.

- Prihvatio sam spis, čuo sam se s klijentom koji me je zadužio da prenesem javnosti da u cijelom slučaju nije imao materijalne koristi. Što se samog slučaja tiče, riječ je o pritvorskom spisu koji se rješava prema skraćenom postupku u kojem se preskače klasična istraga - objasnio je Krunoslav Kunštić.

Hećimović je sa šestoricom ginekologa u akciji Ordinacija okrivljen za varanje na pobačajima, konkretnije da je s kolegama privatnicima Pavlom Perkovićem i Cvjetkom Čandrlićem poticao na to kazneno djelo.

Optužen je i za nepoštivanje zakonske procedure vezane uz obavljanje pobačaja prema kojoj je morao ispuniti formular, odnijeti ga u bolnicu i s bolničkim ginekologom dogovoriti termin pobačaja za koji mora platiti oko tisuću kuna, za to od bolnice dobiti račun i tek tada obaviti pobačaj.

Tako je s kolegama učinio za najmanje 54 pobačaja.

Pacijentice koje bi željele prekinuti trudnoću, prema Uskoku, ginekolozima platile su između 1000 i 2500 kuna za koje nisu dobile račun. Nakon što bi potpisale pristanak, pobačaj bi bio obavljen, a nekad pristanak uopće ne bi ni potpisale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 20:20