KORUPCIJA NA VISOKOJ RAZINI

Koprivnički policajac za mito dojavljivao za racije i zataškavao tučnjave. Jučer je uhićen!

Voditelj sektora u policijskoj stanici navodno je primao od 50 do 100 eura kako bi ugostitelja na vrijeme obavještavao o policijskim akcijama i zataškavao nezakonite radnje u lokalu.
 Thinkstock

KOPRIVNICA - Policijski službenici PU koprivničko - križevačke završili su kriminalističko istraživanje i uhitili koprivničkog policajca Grozdana Repnjaka (38), voditelja sektora u PP Koprivnica, zatim koprivničkog ugostitelja Danijela Posavca (35) i njegovog neformalnog voditelja kafića i zaštitara Sašu Lazara (39).

Osumnjičenog policajca tereti se da je zlouporabio položaj i ovlasti te da je primio mito od vlasnika koprivničkog kafića Orinoco, Danijela Posavca i to uz posredovanje zaštitara Saše Lazara.

Navodno je policajac primao iznose od 50 do 100 eura kako bi ugostitelja na vrijeme obavještavao o policijskim akcijama, racijama i drugim mjerama, a još je navodno zataškavao tučnjave u kafiću i druge nezakonite radnje i te predmete 'stavljao u ladicu'.

Policijska akcija krenula je jučer rano ujutro pretragama domova i prostorija kojima se osumnjičeni koriste, nakon čega su privedeni na obavijesne razgovore.

Završetak je to vrlo opsežne operacije koprivničke policije čiji su djelatnici pod nadzorom USKOK-a prisluškivali svojeg kolegu i pratili ga.

Otkriveni su zapanjujući dokazi koji su nedvojbeno istražiteljima dali informacije kako je osumnjičeni trojac doista počinio kazneno djelo za koje ih terete. Zanimljivo je kako su policajci pretražili kuću i direktoru zaštitarske tvrtke Zaštita Jurenec, Branku Jurencu, koji je također bio priveden u postaju na ispitivanje, a koji slovi kao suradnik Saše Lazara u zaštitarskim poslovima u koprivničkim kafićima.

Neslužbeno smo doznali kako je Jurenec od USKOK-a dobio oprosnicu u zamjenu za svjedočenje protiv osumnjičene trojke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 21:47