SVEČANA SJEDNICA VLADE

Kosor: Hrvatska je na prekretnici - ili reforme za bolji život ili pad kojem se ne vidi kraja

 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor danas je još jednom zatražila potporu za provođenje mjera iz Vladina Programa gospodarskog oporavka, poručivši da je Hrvatska pred “novom prekretnicom koja glasi - ili reforme za bolji život svih, ili pad kojem se ne vidi kraja”.

- O predloženim reformama ovisi ne samo gospodarski oporavak već i gospodarski opstanak Hrvatske. Hrvatska je danas pred novom prekretnicom koja je po težini i ozbiljnosti na tragu one s početka 90-ih, a glasi: ili reforme za bolji život svih, ili pad kojem se ne vidi kraja - poručila je premijerka.

Nećemo trčati u mjestu

Naglasila je da su mjere gospodarskog oporavka važan stup izgradnje prosperiteta, ali da ih je moguće provesti samo uz punu potporu svih građana i svih relevantnih političkih čimbenika.

- Blokadom reformi ne mogu se i neće zaštititi prava građana. Baš suprotno. Na kraju, kad se svi skupa dovoljno osvijeste, pokazalo bi se da bi se sav teret krize prebacio upravo na one koji doista žive samo od svojega rada - ustvrdila je premijerka.

Dodala je i da je mjere moguće provesti samo u sklopu dosljedne implementacije cjelokupnog reformskog paketa.

- Ne govore istinu oni koji traže da se ništa ne mijenja, koji sutra obećavaju bolji život bez odricanja danas. Oni traže da trčimo u mjestu, a zapravo traže da prihvatimo daljnje padanje. Ova Vlada na to neće pristati - poručila je.

Naglasila je da će Vlada ostati čvrsto uz Program gospodarskog oporavka, “dok bude i trunke nade da se on može provesti”.

Izvući ćemo se iz krize

- Vjerujem da će nas ove reorme izvesti iz krize - rekla je.

Predsjednik Republike Ivo Josipović ponovio je, pak, da podržava Vladine gospodarske mjere, ali i podsjetio da je Hrvatska i socijalna država te da je “socijalna pravednost u vrijeme krize posebno važna”.

- Velik broj potpisa prikupljenih na referendumu o ZOR-u jasno pokazuje da građani žele socijalnu pravdu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:38