PRIPREME ZA SEZONU

Kosor: Izbacite žensku stražnjicu iz turističkog spota za Hrvatsku!

Spot Hrvatske turističke zajednice emitirat će se na CNN-u, BBC-ju i Eurosportu. Predsjednik Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić obećao je da će razmotriti premijerkinu primjedbu

PLITVIČKA JEZERA - Zahvaljujem svima, od kuharica i kuhara, do sobarica i svih ostalih koji su uložili svoj trud i znajnje te tako spasili prošlu turističku sezonu. Želim da nam ta solidna sezona bude poticaj svima da sezona koja dolazi ako već ne bude bolja onda bar ne bude lošija od prošlogodišnje. Trud moramno uložiti svi, Hrvatska turistička zajednica , ministarstva, lokalna zajednica, ali i naši socijalni partneri, jer najavljivanje opće blokade Hrvatske nije neka osobita preporuka za turiste koji žele doći - poručila je premijerka Jadranka Kosor na prvoj sjednici Povjerenstva Vlade RH za koordinaciju i praćenje aktivnosti za ovu turističku godinu održanoj na Plitvičkim Jezerima.

Nakon što je predsjenik HTZ-a Niko Bulić okupljenima prezentirao nove TV spotove koji se već emitiraju na CNN-u , BBC-u i Eurosportu , a na kojima se na nekoliko sekundi prikazuje djeovjka koja se sunča u kupaćem kostimu, premjerka Kosor je na iznenađenje većine kritizirala spot nazvavši ga seksističkim.

- Imam primjedbu i mislim da je mogu izreći jer sam, među ostalim, i pisala Zakon o ravnopravnosti spolova. Predlažem da iz spota u kojem se govori o turističkim vrijednostima izostavi kadar dijelova ženskoga tijela jer je to na neki način seksistički. Neće nam zbog toga dijela veći broj turista pohrliti u Hrvatsku, odnosno odbiti doći ako izbacimo taj mali kadar za kojeg mislim da ne spada ovdje. To je moja primjedba, ne naredba, i molim razmotrite je - rekla je Kosor obraćajući se Buliću i ministru turizma Damiru Bajsu.

- Uzet ćemo u obzir mišljenje gospođe predsjednice. To nije problem, mi smo o tome već imali veliku raspravu sa autorima i vjerujem da ćemo svi biti zadovoljni. Afirmirati ćemo hrvatske ljepote - bio je suzdržan Niko Bulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 23:51