DOBRA LIKVIDNOST

Kosor: Ne dugujemo 10 milijardi kuna i obaveze plaćamo na vrijeme

Vlada je, ističe Kosor, uložila velike napore kako bi INA uplatila dug od 1,05 milijardi kuna. Isti je iznos pomogao kako bi se 'puno stvari posložilo na bolje'
Zagreb, 050110.Sastanak predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor i koalicijskih partnera u Vladi.Na slici: Jadranka Kosor.Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
 Sandra Šimunović / CROPIX

ZAGREB - Nije istina da država duguje 10 milijardi kuna. Na vrijeme podmirujemo sve svoje obveze i javna poduzeća su postigla visok stupanj likvidnosti - izjavila je dana predsjednica Vlade Jadranka Kosor prilikom posjeta tvrtki Elka komentirajući podnesak iznesen u jednoj televizijskoj emisiji.

- Ne dugujemo ništa. Vlada je ovog trenutka čista i platila je sve što treba platiti - objasnila je Kosor te dodala kako je stupanj likvidnost javnih poduzeća vrlo visok pa se ne može govoriti o bilo kakvim dugovanjima.

Vlada je, ističe Kosor, uložila velike napore kako bi hrvatska naftna kompanija, INA, uplatila dug od 1,05 milijardi kuna. Isti je iznos pomogao kako bi se 'puno stvari posložilo na bolje'.

Premijerka je najavila i održavanje velikog sastanka na kojem će, između ostalog, sudjelovati i čelnici javnih poduzeća, a trebalo bi se raspravljati oko jednog 'zajedničkog i uspješnog projekta'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 13:05