SPORTSKA RENESANSA

KREĆE IZGRADNJA NAJIMPOZANTNIJEG STADIONA U HRVATSKOJ Više ništa ne koči početak radova, san konačno postaje stvarnost

 
Projekt grandioznog kompleksa novog osječkog stadiona i nogometnog kampa na Pampasu kakav Hrvatska još nije vidjela vrijedan je više od 35 milijuna eura

Ovog tjedna konačno će započeti radovi na gradnji novog stadiona i trening-kampa Škole NK Osijek na Pampasu, piše Glas Slavonije.

Oko 15-ak mjeseci trebalo je proći od ideje do početka radova. U međuvremenu NK Osijek morao je prići kroz zahtjevnih šumu hrvatskih zakona i birokracije, a početak radova malo je usporila i odluka da se na Pampasu uz kamp Škole NK Osijeka izgradi i novi stadion. U vrijeme iščekivanja svašta se pričalo. Puno je bilo "nevjernih Toma" koji su govorili kako je to samo pusta priča. Međutim, kada je predsjednik Uprave NK Osijek Ivan Meštrović proljetos u kinu Urania napravo prezentaciju, bilo je jasno kako će se san brzo pretvoriti u stvarnost. I krenulo je. Možda nešto malo kasnije od predviđenog, ali za dobre vijesti nikada nije kasno.

- Ishodili smo napokon sve tri potrebne građevinske dozvole pa ćemo tijekom ovog tjedna početi s radovima. Prvo ćemo se morati posvetiti nasipavanju zemljišta koje moramo podignuti za jedan metar. Računamo kako će taj posao biti gotov do kraja ove godine, a nakon toga uslijedit će ostali radovi - otkrio nam je Igor Galić, direktor NK Osijek.

Često su se spominjali problemi oko pristupne ceste koju je trebao izgraditi Grad Osijek. Međutim, u NK Osijek susretali su se s drugačijim problemima. Riječ jest bila o cesti, ali problem je bio druge prirode, piše Glas Slavonije.

- Tamo ne postoji baš nikakva pristupna cesta preko koje bismo mogli dovoziti potreban materijal i strojeve. To je bio najveći problem. U jednom trenutku čak smo imali ideju to napraviti vodenim putem kroz rijeku Dravu, ali smo u međuvremenu pronašli rješenje. Sad više ništa neće kočiti početak radova. Zahtjevne su to bile pripreme kroz koje sam naučio jako puno o građevini - sa smiješkom priča Galić.

Predsjednik Ivan Meštrović na predstavljanju završnog projekta obećao je kako će stadion biti završen u roku od 18 mjeseci. Mislio je isključivo na građevinske radove koji bi trebali početi sljedeće godine. Ako će se izvođači radova držati tog tempa izgradnje, onda ćemo prve utakmice NK Osijek na novom stadionu gledati u jesenskom dijelu sezone 2020./21. Nije to baš tako daleko.

Podsjetimo, plan NK Osijek je da stadion živi svih 365 dana u godini. Zato su u njegovu sklopu planirani brojni sadržaji koji bi trebali privlačiti ljude na njega i kada se ne igraju utakmice. Bit će ugostiteljskih sadržaja, wellness iz kojeg će se moći gledati utakmice i još svakakvih raznoraznih čuda, a naglasak je na komforu svih gledatelja. Posebna je priča što će stadion posve oživjeti taj dio grada koji je danas u zapećku.

Naravno, nepotrebno je naglašavati što će cijeli taj kompleks značiti za sam NK Osijek i njegovu Školu nogometa koja će napokon dobiti normalne uvjete za razvoj novih generacija igrača. Uglavnom, ono što će, nadamo se, za 18 mjeseci niknuti na Pampasu trajno će promijeniti kompletnu vizuru grada Osijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:56