VLADA POTVRDILA

KREŠIMIR MACAN VIŠE NIJE SAVJETNIK PLENKOVIĆA! Iz Vlade objavili: 'Na osobni zahtjev je razriješen dužnosti'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.07.2018. u 15:16

Zagreb, 081117.
Mangjura, Murticeva 6.
Kresimir Macan, intervju.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Krešimir Macan, 2017.

Odlukom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Krešimir Macan na osobni je zahtjev razriješen dužnosti posebnog savjetnika predsjednika Vlade za strateško komuniciranje, priopćeno je u četvrtak iz Banskih dvora.

"Današnjom odlukom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Krešimir Macan na osobni je zahtjev razriješen dužnosti posebnog savjetnika predsjednika Vlade za strateško komuniciranje, sukladno članku 23. Zakona o Vladi Republike Hrvatske”, stoji u kratkom priopćenju.

Macan je bio Plenkovićev posebni savjetnik za strateško komuniciranje od 1. siječnja ove godine, nije bio u stalnom radnom odnosu u Vladi, već je po nalogu premijera obavljao poslove kada priroda posla to zahtijeva. Tijekom angažmana dobivao je naknadu od devet tisuća kuna neto mjesečno.

Prema članku 23. Zakona o Vladi, premijer može imenovati posebne savjetnike ili osnivati savjete i imenovati članove savjeta radi utvrđivanja stanja, izrade strateških razvojnih planova i analiza, pripreme prijedloga i usklađivanja provedbe pojedinih projekata iz programa Vlade te za pojedina pitanja stalne ili povremene prirode od značaja za obavljanje dužnosti predsjednika Vlade. Na imenovanje i razrješenje posebnih savjetnika ne primjenjuju se odredbe propisa o zapošljavanju državnih službenika.

Krešimir Macan osnivač je i generalni direktor PR agencije "Manjgura" specijalizirane za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo