BURNO U HSS-u

Krešo Beljak od svih članova Predsjedništva zatražio da se očituju o njegovoj suspenziji, otkrio nam je i kako su njegove kolege glasale

 
Krešo Beljak
 Vlado Kos / CROPIX

Nakon što je Jutarnji list objavio kako su članovi pet županijskih organizacija HSS-a na sastanku u Osijeku u utorak odlučili da će od Predsjedništva HSS-a zatražiti suspenziju predsjednika stranke Kreše Beljaka zbog, kako su naveli, neprimjerenih napisa na Twitteru u kojem optužuje "vatrene" jer im je posebni gost na dočeku bio Thompson, u četvrtak je predsjednik Beljak sazvao telefonsku sjednicu predsjedništva stranke.

Kako se trenutno nalazi na godišnjem odmoru, Beljak je od članova Predsjedništva, a ima ih 25, zatražio da se očituju o zahtjevu slavonske organizacije oko njegove suspenzije. To nam je potvrdio i bivši saborski zastupnik Zdravko Kelić, birani član Predsjedništva HSS-a, kojeg je tajnik stranke nazvao u poslijepodnevnim satima.

- Pitao me jesam li suglasan sa zahtjevom za suspenziju predsjednika Beljaka koja je donesena u Osijeku i ja sam mu rekao da sam za to glasovao. Nije samo taj istup predsjednika Beljaka bio kap koja je prelila čašu nego više od toga to što se članstvo stranke sve više osipa pod njegovim vodstvom i potezima koji nisu jasni članovima i nemaju njihovu potporu, rekao nam je Kelić. Od pobunjenih Slavonaca koji su željeli biti anonimni doznajemo da je Beljak danas razgovarao s nekolicinom članova Predsjedništva stranke za koje smatra da bi mogli biti presudni za dobivanje većine dođe li do glasanja o njegovoj suspenziji.

Predsjednik stranke Krešo Beljak rekao nam je danas kako je u stranku stigao zahtjev za njegovu suspenziju te je nakon toga i teksta u Jutarnjem sazvao telefonsku sjednicu članova Predsjedništva kako bi se očitovali o stavovima slavonskih županija.

- Taj je prijedlog velikom većinom članova predsjedništva odbijen, čak i oni koji su ga inicirali, izjasnili su se protiv njega. HSS je demokratska stranka i neće biti nikakvih sankcija protiv onih koji su izrazili svoje mišljenje - rekao nam je Beljak.

Na naše inzistiranje rekao nam je da se samo pet od 26 članova predsjedništva izjasnilo za očitovanje o njegovoj suspenziji. Na naš upit hoće li to štetiti ugledu stranke, Beljak nam je odgovorio kako rejting HSS-a raste, kao što se, kaže, dogodilo HDZ-u nakon što je došlo do podijeljenih mišljenja oko Istanbulske konvencije. Napominje kako nigdje nije optužio hrvatske nogometaše za fašizam kako se moglo iščitati iz nekih jučerašnjih naslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:45