IMENOVANJA

Kristijan Pavić ostaje šef ACI-ja, u Upravu iz HNS-ove kvote ušao i bivši ministar turizma

Vlada je predložila imenovanje nova dva člana Uprave i to Ivana Heraka, i kandidata HDZ-a za riječkog gradonačelnika Josipa Ostrogovića

Kristijan Pavić

 Matija Djanjesic/Cropix

Državna tvrtka ACI, nakon javnog natječaja, dobila je novu tročlanu upravu. Na čelu će ostati Kristijan Pavić kao predsjednik Uprave, a Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice Nadzornom odboru predložila imenovanje nova dva člana Uprave i to bivšeg ministra turizma do 2000. Ivana Heraka, i kandidata HDZ-a za riječkog gradonačelnika Josipa Ostrogovića.

Herak stiže u kvoti HNS-a, nakon što je i ranije član Uprave bio Juraj Bukša, njihov kadar, dok je Ostrogović predsjednik riječkog HDZ-a drugi mandat.

Uprava se sada povećala za jednog člana, a sva trojica članova Uprave imenovat će se na mandat od četiri godine. Vlada je takvu odluku donijela zadnji dan kada je isticao privremeni šestomjesečni mandat Kristijanu Paviću iako je natječaj bio gotov u listopadu prošle godine.

Herak inače dolazi s pozicije posebnog savjetnika ministrice turizma Nikoline Brnjac, a bio je i savjetnik bivšem HDZ-ovom ministru Gariju Cappelliju.

Osnivao je IDS, bio u HSLS-u, a 1999. ušao je i u HDZ-ovu Vladu Zlatka Mateše. Bio je i glavni menadžer u Hrvatskom nogometnom savezu 2018., a stranka HNS htjela je da nosi njihovu listu u VIII. izbornoj jedinici, te da prošlim lokalnim izborima bude kandidat za istarskog župana, ali se od toga na kraju odustalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 16:33