OZLIJEĐENI MLADIĆ I DALJE KRITIČNO

KRVAVA TUČNJAVA U VINKOVCIMA Culejev sin nije udario Mikuljana koji je u komi, ali se sumnja se da je cipelario drugoga!

Goran Mehkek / FACEBOOK, CROPIX

Domagoj Culej, Stevo Culej, Ivan Mikuljan

Stanje 21-godišnjeg Ivana Mikuljana, žrtve tučnjave u Vinkovcima prošloga tjedna, i dalje je nepromijenjeno. Mladić iz Andrijaševaca i dalje je u KBC-u Osijek u komi, koja je posljedica teških ozljeda glave koje je pretrpio 22. kolovoza oko 1.40 sati u centru Vinkovaca. No vezano uz tu tučnjavu cure novi detalji, koji bacaju dodatno svjetlo na ono što se događalo u ovom incidentu, a tiče se Domagoja Culeja (22), sina Steve Culeja, saborskog zastupnika HDZ-a iz Jarmine.

Kaznena prijava

Naime, prema izvješću Općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru, koje je u ovom slučaju otvorilo istragu na temelju kaznene prijave Policijske postaje Vinkovci, ispada da je mlađi Culejev sin ipak aktivno sudjelovao u tučnjavi, što je suprotno od navoda njegova oca dan nakon tučnjave, kada je tvrdio kako Domagoj nikoga nije tukao, niti je njega netko tukao, nego da je on smirivao situaciju i razdvajao sukobljene. No u izvješću stoji drugačije. Tamo, naime, piše kako je nakon prepirke prvookrivljeni L. M., nakon što je udario Mikuljana, krenuo u naguravanje sa sedmookrivljenim D. H., kojega je također udario šakom. Nakon toga D. H. je dobio i udarac nogom od trećeokrivljenog G. Č., uslijed čega je D. H. pao na tlo, gdje mu je drugookrivljeni D. C. zadao još dva udarca nogom. Takvo izvješće ODO-a potvrđuje kako se protiv Culeja mlađeg vodi istraga zbog aktivnog sudjelovanja u tučnjavi.

Teške ozljede

Kao što smo već pisali, za ozljeđivanje Ivana Mikuljana osumnjičen je 19-godišnjak iz Mirkovaca, koji mu je, kako navodi ODO “stisnutom šakom zadao udarac u predjelu lica, pri čemu je on pao na tlo i zatiljkom udario u betonsku podlogu te zadobio teške i za život opasne ozljede”.

Ivanov otac, koji se također zove Ivan, već nam je ranije rekao kako ne vjeruje u takvo izvješće te da mu je nevjerojatno i neprihvatljivo da takve ozljede nastanu od jednoga udarca i pada na beton. Uvjeren je kako su njegova sina brutalno cipelarili i udarali u glavu. U izvješću, na temelju bolničkog izvještaja, stoji da je Mikuljanu “slomljena jagodična kost, ozlijeđen mu je lijevi maksilarni sinus, imao je nekoliko krvarenja u mozgu, koji mu je natekao”.

Ivan je prošle nedjelje hitno dvaput operiran, nakon što mu se stanje naglo pogoršalo i od tada je u komi, s neizvjesnim ishodom, jer se ni liječnici ne usuđuju ništa prognozirati. Inače, ODO je otvorio istragu protiv ukupno trinaestorice mladića, od kojih su petorica maloljetni.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo