OZLIJEĐENI MLADIĆ I DALJE KRITIČNO

KRVAVA TUČNJAVA U VINKOVCIMA Culejev sin nije udario Mikuljana koji je u komi, ali se sumnja se da je cipelario drugoga!

Domagoj Culej, Stevo Culej, Ivan Mikuljan
 Goran Mehkek / FACEBOOK, CROPIX

Stanje 21-godišnjeg Ivana Mikuljana, žrtve tučnjave u Vinkovcima prošloga tjedna, i dalje je nepromijenjeno. Mladić iz Andrijaševaca i dalje je u KBC-u Osijek u komi, koja je posljedica teških ozljeda glave koje je pretrpio 22. kolovoza oko 1.40 sati u centru Vinkovaca. No vezano uz tu tučnjavu cure novi detalji, koji bacaju dodatno svjetlo na ono što se događalo u ovom incidentu, a tiče se Domagoja Culeja (22), sina Steve Culeja, saborskog zastupnika HDZ-a iz Jarmine.

Kaznena prijava

Naime, prema izvješću Općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru, koje je u ovom slučaju otvorilo istragu na temelju kaznene prijave Policijske postaje Vinkovci, ispada da je mlađi Culejev sin ipak aktivno sudjelovao u tučnjavi, što je suprotno od navoda njegova oca dan nakon tučnjave, kada je tvrdio kako Domagoj nikoga nije tukao, niti je njega netko tukao, nego da je on smirivao situaciju i razdvajao sukobljene. No u izvješću stoji drugačije. Tamo, naime, piše kako je nakon prepirke prvookrivljeni L. M., nakon što je udario Mikuljana, krenuo u naguravanje sa sedmookrivljenim D. H., kojega je također udario šakom. Nakon toga D. H. je dobio i udarac nogom od trećeokrivljenog G. Č., uslijed čega je D. H. pao na tlo, gdje mu je drugookrivljeni D. C. zadao još dva udarca nogom. Takvo izvješće ODO-a potvrđuje kako se protiv Culeja mlađeg vodi istraga zbog aktivnog sudjelovanja u tučnjavi.

Teške ozljede

Kao što smo već pisali, za ozljeđivanje Ivana Mikuljana osumnjičen je 19-godišnjak iz Mirkovaca, koji mu je, kako navodi ODO “stisnutom šakom zadao udarac u predjelu lica, pri čemu je on pao na tlo i zatiljkom udario u betonsku podlogu te zadobio teške i za život opasne ozljede”.

Ivanov otac, koji se također zove Ivan, već nam je ranije rekao kako ne vjeruje u takvo izvješće te da mu je nevjerojatno i neprihvatljivo da takve ozljede nastanu od jednoga udarca i pada na beton. Uvjeren je kako su njegova sina brutalno cipelarili i udarali u glavu. U izvješću, na temelju bolničkog izvještaja, stoji da je Mikuljanu “slomljena jagodična kost, ozlijeđen mu je lijevi maksilarni sinus, imao je nekoliko krvarenja u mozgu, koji mu je natekao”.

Ivan je prošle nedjelje hitno dvaput operiran, nakon što mu se stanje naglo pogoršalo i od tada je u komi, s neizvjesnim ishodom, jer se ni liječnici ne usuđuju ništa prognozirati. Inače, ODO je otvorio istragu protiv ukupno trinaestorice mladića, od kojih su petorica maloljetni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:15