SLUŽBENI STAN?

KUŠČEVIĆ U ZAGREBU ŽIVI U STANU MOĆNOG HDZ-ovca Ključni čovjek za POS iznajmio mu nekretninu na atraktivnoj lokaciji blizu zgrade Ministarstva

 
Lovro Kuščević
 Bruno Konjevic / CROPIX

Ministar uprave Lovro Kuščević, kad boravi u Zagrebu, stanuje, neslužbeno doznajemo, nedaleko od ureda u Ministarstvu uprave u Maksimirskoj ulici, i to, navodno, u stanu koji je u vlasništvu Krešimira Žunića, HDZ-ovca te zamjenika direktora Agencije za promet nekretninama.

Riječ je o nekretnini koja je u zemljišnim knjigama opisana kao trosoban stan od 77,92 četvorna metra, a nalazi se u blizini Ministarstva uprave. Kontaktirali smo sa zamjenikom direktora APN-a Žunićem te ga pitali je li istina da je iznajmio stan ministru uprave Lovri Kuščeviću, a on nam taj podatak nije potvrdio, no ni demantirao. Rekao nam je samo da ne može razgovarati te da mu pošaljemo e-mail, ali do zaključenja ovog broja nije odgovorio na pitanja o tome kako to da se ministar odlučio useliti baš u njegov stan, otkad je u tom stanu i jesu li sklopili ugovor o najmu te kolika je najamnina.

Split, 031114.
Potencijalni stanari POS-ovih zgrada na Kili biraju svoje stanove.
Danas je u prostoru sportskogcentra Gripe poceo odabir POS-ovih stanova.
Na fotografiji: Kresimir Zunic voditelj prodaje APN.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klarić / CROPIX
Krešimir Žunić

Zamjenik direktora APN-a Žunić postavljen je u prosincu 2016. godine na poziciju zamjenika direktora APN-a iz kvote HDZ-a. Podsjetimo da APN provodi Program poticane stanogradnje, o čemu često javno govori upravo zamjenik direktora Žunić. Poznato je, naime, da državni dužnosnici imaju pravo na korištenje službenog stana.

Neki su smješteni u državne stanove, a za neke država unajmljuje odgovarajuću nekretninu. U srpnju 2016. tportal je pisao da se Božo Petrov i pet ministara tehničke Vlade Tihomira Oreškovića - Šustar, Tolušić, Šprlje, Butković te Kuščević - koriste državnim stanovima. Za dvojicu ministara iz tadašnje Oreškovićeve Vlade - Klimana i Panenića - država je unajmljivala stanove. U međuvremenu se ministar uprave Kuščević, navodno, preselio. Inače, najatraktivniji državni stanovi nalaze se na dvije zagrebačke adrese - u Ilici i u Palmotićevoj. Država raspolaže sa 160 stanova za službene potrebe, od kojih se koristi njih 130. Pravo na službeni državni stan imaju dužnosnici Vlade, Sabora i sudova, carinski i sudski službenici, lučki kapetani i sl.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:46