BIVŠI MINISTAR

KUŠČEVIĆ ZA JUTARNJI O SVOM ODNOSU S HDZ-ovcem U ŽARIŠTU AFERE 'Istina je, živim u njegovom stanu, ali niti sam ga tražio, niti sam ugovarao najam'

Krešimir Žunić i Lovro Kuščević; POS-ovi stanovi u Zadru
 CROPIX

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević za Jutarnji pojašnjava kako je istina da živi u stanu Krešimira Žunića na Maksimirskoj cesti 37, ali tvrdi da on kao ministar nije za sebe tražio konkretni stan.

- Ja kao ministar niti sam tražio stanove, niti ugovarao najam. Taj posao odrađuje glavno tajništvo Ministarstva za sve dužnosnike u Ministarstvu, pa tako i za mene - kaže Kuščević.

Stan je dobio nakon što je s mjesta ministra graditeljstva prešao na dužnost ministra uprave jer se Ministarstvo uprave nalazi na par minuta hoda od Žunićeva stana, a državni stan u kojem je dotad živio nalazi se na Britancu, blizu Ministarstva graditeljstva.

Kada je pak riječ o prodaji POS-ovog stana Žuniću, trenutnom v.d.-u direktora APN-a, čija je smjena dogovorena odmah nakon otkrića RTL-a da je od APN-a kupio stan po povlaštenim uvjetima, Kuščević odgovara da se ta kupoprodaja dogodila za vrijeme ministra Predraga Štromara i da on s njom nema nikakve veze.

- Ugovor o kupoprodaji potpisao je direktor APN-a kojega je Štromar predložio i on je prava adresa za pojasniti detalje - kaže Kuščević.

Slavko Čukelj, naime, direktor je APN-a još od tadašnje ministrice graditeljstva Anke Mrak-Taritaš dok je ona bila u HNS-u. Kada je ministar graditeljstva postao Kuščević, maknuo je Čukelja i Vladi predložio Gorana Bradića, donedavnog direktora zagrebačke Čistoće. Nakon što je HNS ušao u Vladu s HDZ-om, novi ministar Štromar ponovno vraća Čukelja na mjesto direktora kao HNS-ov kadar, iako on službeno nije član stranke. Žunić je svo to vrijeme bio zamjenik direktora, a kupoprodaja spornog stana dogodila se prošle godine za vrijeme Čukelja. Čukelj pak u studenom prošle godine daje ostavku, a Štromar Vladi predlaže Žunića za vršitelja dužnosti.

Podsjetimo, Žunić je zajedno sa svojim sinom po povlaštenim uvjetima za cijenu od 975 eura po četvornom metru prošle godine kupio stan u Zadru u Ulici Ive Mašine od APN-a u kojem je tada bio zamjenik direktora. Riječ je o stanu od 53 četvorna metra do kojeg je došao preko APN-ova programa poticane stanogradnje za samo 52.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:42