PONOVIO PREKRŠAJ

Ljubo Ćesić Rojs na istome mjestu sagradio novu kuću. Opet je mora srušiti

- Staru kuću morao sam rušiti, ne zbog dozvola, nego zato što me Sanader progonio - tvrdi Ljubo Ćesić

ZAGREB - Na istome mjestu u zagrebačkom Markuševcu, u Parku prirode Medvednica, gdje je 2004. godine Ljubo Ćesić Rojs vlastitom mehanizacijom srušio bespravno sagrađenu kuću, osvanula je nova, istih gabarita, ali uz malo izmijenjeno krovište. Iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva poručuju da je opet izdan nalog za rušenje.

- Granice Parka prirode nisu pomaknute, a novi objekt na predmetnoj lokaciji nije u skladu s propisima. Građevinska inspekcija obavila je nadzor te za gra-đevinu donijela rješenje o uklanjanju. Daljnji inspekcijski postupak u navedenom slučaju je u tijeku - kaže Kata Gojević, glasnogovornica Ministarstva.

Potpuno isti gabariti

Iako bi Rojs trebao biti obaviješten o novom fijasku , iz razgovora s umirovljenim generalom nije se moglo zaključiti da on zna za novo rješenje o rušenju.

- Ostao sam u potpuno istim gabaritima, samo što je dograđen još jedan krović nad ulazom, tako da je i malkice ljepša. Imao sam ja papire i za staru kuću, ali srušio sam je jer me Sanader uzeo na zub i tu nije bilo spasa. Bio je uvjeren da skrivam Antu Gotovinu u toj kući. Ako opet narede da srušim, neka odu lijepo u Božju mater - poručuje Ljubo Ćesić Rojs.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TSIAKNOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 01:37