BIJESNI STANARI

Ljuta Splićanka: Ovo je užas! Pogledajte kako mi je Indijac dostavio poštu u moju zgradu u Splitu...

Nakon sat vremena pokušavanja otkrivanja gdje da nešto ubaci, strani poštar našao je rješenje koje je razbjesnilo stanare

Šižgorićeva 7 u Splitu

 Duje Klarić/CROPIX

Nakon što su se stanovnici Mertojaka naljutili jer im poštu dostavlja osoba koja ne govori i ne razumije hrvatski jezik pa im uplatnice i kuverte nerijetko završe na policama, umjesto u poštanskim sandučićima, slična priča stiže i iz kotara Lokve.

- Jučer nakon sat vremena pokušavanja otkrivanja gdje da nešto ubaci, poštar Indijac ostavio je poštu na polici ispod sandučića. Među poštom je bilo od računa za struju, pisama od banaka, ma svega - napisala je Slobodnoj Dalmaciji čitateljica iz Šižgorićeve 7 te priložila fotografiju na kojoj se vidi kako je poštar jednostavno svu poštu ostavio na hrpi pored sandučića. Na izvolite svima.

image

Ostavljena pošta u Šižgorićevoj ulici

Čitateljica/Slobodna Dalmacija

I stvarno, gdje je ovdje zaštita privatnosti, GDPR, povjerenje u Poštu? Bilo tko može jednostavno otvoriti tuđe pismo, a šteta može biti ogromna.

Splićani negoduju jer su u strahu hoće li se izgubiti njihova pošta te ih zanima tko će odgovarati ako im stignu opomene zbog neplaćenih računa koji nisu pronašli put do njihovih poštanskih sandučića.

Hrvatska pošta (HP) na upit Dalmatinskog portala odgovorila je da svi radnici koji su stigli iz azijskih zemalja govore engleski jezik te da je to jedan od ključnih kriterija pri selekciji i zapošljavanju stranih radnika u HP-u.

Dodali su da strani radnici dostavljaju tiskovine i rade kao ispomoć u općoj dostavi pri isporuci običnih pismovnih pošiljaka, ali i da su uvijek u pratnji iskusnog kolege.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 15:19