ŽUPANICA S POKRIĆEM

Lovrić Merzel ima dvije kuće, četiri stana i vikendicu vrijedne pet milijuna kuna

Sisak, 031109.Nakon lokalnih izbora koji su bili u svibnju 2009. g. odrzan je prvi Savjet zupanice sisacko-moslavacke zupanije Marine Lovric Merzel.Na fotografiji Marina Lovric Merzel zupanica sisacko-moslavacke zupanije.Foto: Miroslav Kis / CROPIX
 Miroslav Kiš / CROPIX

SISAK - Nakon što je sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel prošli tjedan prozvala saborske zastupnike HDZ-a i HSS-a s područja Sisačko-moslavačke županije zbog nelobiranja za projekte u svom kraju i visokih plaća koje primaju vrlo brzo je stigla žestoka reakcija.

Potpredsjednik ŽO HSS Sisačko-moslavačke županije Željko Lenart predočio je na presici ispis Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa imovinsku karticu županice Lovrić Merzel koja ide u prilog tvrdnji HSS-ovaca da je županica sve bogatija dok je županija sve siromašnija.

- Županica je navela plaću od 14,098,70 kuna neto što nije istina jer je plaća dožupana 18 tisuća kuna, a župana između 20 i 25 tisuća kuna. Na stranici Povjerenstva vidljiva je imovina županice. To je kuća u Sisku površine 270 metara kvadratnih u vrijednosti 200 tisuća eura, stan u Sisku površine 80 metara kvadratnih u vrijednosti 80 tisuća eura, stan u Zagrebu od 75 metara kvadratnih u vrijednosti 170 tisuća eura, kuća s okućnicom u Sunji površine 557 metara kvadratnih u vrijednosti 100 tisuća eura, stan u Sisku od 54 metra kvadratna u vrijednosti 60 tisuća eura, vikendica u Petrinji od 80 metara kvadratnih u vrijednosti 5o tisuća eura i još jedan stan u Sisku od 58 metara kvadratnih vrijedan 66 tisuća eura.

Od pokretne imovine županica je navela dva osobna automobila Citroen C4 iz 2004. godine i Dacia Logan proizveden ove godine. Koliko čovjek treba raditi i zarađivati da proizvede toliko nekretnina, postavio je pitanje Željko Lenart koji je donedavno obnašao dužnost dožupana. Vrijednost imovine sisačko-moslavačke županice samo u nekretninama doseže 5,3 milijuna kuna, a u imovinskoj kartici navodi ušteđevinu od 30 tisuća eura i 20 tisuća eura suprugove ušteđevine.

Marijana Petir kazala je kako županica pripada stranci koja nije u županiji osvojila niti jedno mjesto gradonačelnika ili načelnika, ali ima šest saborskih zastupnika koji bi u Saboru trebali štititi interese Sisačko-moslavačke županije jer su ovdje izabrani bez obzira što žive diljem Hrvatske.

- No, ti zastupnici u protekle dvije godine nisu ni riječ rekli o Sisačko-moslavačkoj županiji, a nije izustio niti Slavko Linić jedan od brojnih vjenčanih kumova Marine Lovrić Merzel koji inače ima mnogo toga za reći, komentirala je navode županice Marijana Petir (HSS), saborska zastupnica.

Dodala je da će županica Lovrić Merzel ostati zapamćena po aferama i po činjenici da ni pred čim ne preza kada je vlast u pitanju, a to je nedavno dokazala kada je županijsku vijećnicu HNS-a Mirjanu Begić vrbujući je da ju podrži u Županijskoj skupštini dovela u predunfarktno stanje.

- Pokazala je da će radije novac poreznih obveznika utrošiti na kupovinu vijećnika i da joj nije strano novac potrošiti na osobne potrebe i razne manifestacije koje veličaju njen lik, ali za nadarene studente, poljoprivrednike, obrtnike i one koji su u potrebi u županiji novaca nema, tvrdi Petir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:35