MINISTROVE AFERE

LOVRO KUŠČEVIĆ PROŠLOG ČETVRTKA PROMIJENIO IMOVINSKU KARTICU Za 1,5 milijuna kuna smanjio vrijednost vile s bazenom koju iznajmljuje turistima

 CROPIX, Booking.com

Ministar uprave Lovro Kuščević prošloga je četvrtka unio značajne izmjene svoje imovinske kartice Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Tako je vrijednost njegove vile s bazenom u Nerežišćima na Braču procijenjena na 4,5 milijuna kuna, odnosno izgubila je na vrijednosti 1,5 milijuna kuna. Ministar ju iznajmljuje ljeti za 16.000 kuna tjedno, a prethodna procijenjena vrijednost iznosila je šest milijuna kuna.

Također, povećao je ukupnu površinu te kuće s okućnicom pa sada iznosi 952 četvorna metra, umjesto 350 četvornih metara (koliko iznosi sama kuća). Sada je upisana površina cijelog zemljišta na kojem je kuća s dvorištem i bazenom.

Ima još izmjena u imovinskoj kartici. I to na drugoj kući koja je do 2015. godine bila štala, a onda je nakon izmjene prostornog plana Kuščević sagradio kuću. Sad u toj kući živi obitelj dok vilu iznajmljuju. Ta je kuća bila upisana s površinom 60 kvadrata vrijednosti 200.000 kuna. Sad je Kuščević upisao i okolno zemljište, ukupno 2648 kvadrata, i podigao vrijednost na 500 tisuća kuna.

Upisana je i jedna građevinska čestica, koje dosad nije bilo u imovinskoj kartici ministra. Radi se o čestici od 137 kvadrata koju je ministar procijenio na 35.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:10