ISPITIVANJE

“Mađer mi je priznao da je dogovorio posao za kćer”

Davor Vlaović
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

U USKOK-u je još jedan saborski zastupnik HSS-a, Davor Vlaović, jučer dao iskaz.

- Da, bio sam u USKOK-u gdje sam dao iskaz, a istodobno sam potpisao izjavu da neću više ništa javno komentirati - kazao je Vlaović koji je, kako je ranije ispričao novinarima, dao iskaz na temu zapošljavanja kćeri njegova donedavnog stranačkog kolege Mladena Mađera, koji mu je, kako je Vlaović ispričao za N1, priznao da je na večeri s Bandićem i ekipom dogovorio to zapošljavanje. Ta saznanja o prelasku Mađera u Bandićev saborski klub najavio je za N1 da će iznijeti i USKOK-u gdje je jučer bio na razgovoru.

Vlaović je jučer javno čestitao USKOK-u na brzoj reakciji nakon prijave predsjednika HSS-a Kreše Beljaka zbog sumnji u nezakonite radnje donedavnih stranačkih kolega. Otkrio je kako mu je Madjer ispričao da je prve kontakte s gradonačelnikom Bandićem imao prošlog ljeta, i to vezano upravo za zapošljavanje kćeri. Na večeri s Bandićem i ekipom dogovorio je, kako je rekao Vlaović za N1, zapošljavanje kćeri.

- Nije ga tražio osobno Bandić da prijeđe u saborski klub Stranke rada i solidarnosti nego njegovi suradnici. To nam je rekao nekoliko puta - ispričao je za N1 Vlaović koji je najavio da će USKOK-u reći sve što zna.

- Pretpostavljam da su me zvali zbog bivšeg kolege Mladena Madjera s kojim sam skoro dvije godine surađivao, bili smo maltene kućni prijatelji. Meni je nepojmljivo da se odlučio na taj korak jer je govorio protiv politike kupovanja mandata, prozivao gradonačelnika Bandića - rekao je Vlaović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:01