ODRŽANA SVEČANA DODJELA

Marija Novaković dobitnica Državne nagrade "Faust Vrančić" za životno djelo

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 23.10.2018. u 18:42

Marija Novaković iz Zajednice tehničke kulture grada Splita i Zajednice tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije dobitnica je Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić" za životno djelo, a svečana dodjela te nagrade za 2017. održana je u utorak u Hrvatskom saboru.

Na svečanosti je dodijeljeno i deset godišnjih nagrada pojedincima te  tri udrugama.

Od pojedinaca nagrađeni su Dejan Drabić (RIP d.o.o., Čakovec), Maja Mačinko Kovač (OŠ E. Kvaternika u Velikoj Gorici), Katica Mikulaj Ovčarić (OŠ Draškovec u Draškovcu), Marko Pernić (ICE d.o.o. Pazin), Damir Remenar (Udruga inovatora "Tesla" Ilok), Valentina Sečen (HGK - Županijska komora Karlovac), Kristina Škaler (Strojarska tehnička škola F. Vrančića u Zagrebu), Suzana Šnajdar (Zajednica tehničke kulture Karlovac), Tamara Valčić (OŠ Š. Budinića u Zadru) i Paolo Zenzerović (Institut za razvoj i inovativnost mladih Zagreb).

Godišnju nagradu "Faust Vrančić" dobili su Auto-moto klub "Slavonac" iz Osijeka, Međimurski informatički klub iz Čakovca i Savez inovatora Primorsko-goranske županije iz Rijeke.

Nagrade je u ime Odbora za dodjelu Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić" uručio predsjednik Odbora Zdenko Kovačić, a u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja državni tajnik Tome Antičić.

Nagrađenima je čestitao potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner, ističući kako su dali izniman doprinos razvoju i unapređivanju tehničkog odgoja i obrazovanja, posebno mladih, uz pomoć izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti.

„Svojom željom za prenošenjem svojih znanja i iskustava doprinijeli ste razvoju sposobnosti, znanja i vještina naših sugrađana željnih učenja. Kao znanstvenik i sveučilišni profesor želio bih vam zahvaliti što mlade ljude učite znanstveno-tehničkom stvaralaštvu, popularizirate i promovirate znanost i tehniku te stvarate i oblikujete buduće nositelje našeg društva. No, prije svega zahvalio bih vam što ste pedagozi“, rekao je Reiner, priopćeno je iz Ureda potpredsjednika Sabora.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr
Tagovi

Izdvajamo