DRAMA

MASOVNO TROVANJE DJECE NA BAZENU U POREČKOM TURISTIČKOM NASELJU Četiri vozila Hitne dojurila u Lanternu, u pulsku bolnicu prebačeno 13 mališana

 Hanza Media

Čak 13 djece otrovano je klorom na otvorenom bazenu u Poreču u turističkom naselju Lanterna. Četiri kola hitne pomoći krenula su za Poreč kako bi djecu dovezla na pulsku pedijatriju.

- Policija je danas oko 13.10 sati zaprimila dojavu da u turističkom naselju na području Poreča nekoliko djece ima problema s disanjem i kašljanjem te su policijski službenici upućeni na intervenciju zbog sumnje u povećanu koncentraciju klora u bazenu.

Policijski službenici obavit će očevid i poduzeti druge radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja. Trenutno je liječničku pomoć zatražilo trinaestoro djece i za sada nemamo informacije da je netko od njih teže ozlijeđen, poručila je Suzana Sokač iz Policijske uprave istarske.

Iz Opće bolnice Pula javljaju kako se radi o djeci od 4 do 15 godina koja su hospitalizirana na dječjem odjelu. Neka djeca su na kisiku, a neka su dobila infuziju.

Ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić rekla je za Hinu kako su sva djeca pregledana, da su u dobrom stanju i da će ih nakon detaljnog promatranja pustiti i vratiti u Poreč.

O incidentu u Poreču oglasili su se i iz Valamar Riviere.

- Ono što vam u ovom trenutku možemo potvrditi je da je riječ o tehničkom kvaru na sustavu jednog bazena na Lanterni - trenutno se utvrđuje što se točno dogodilo u suradnji s nadležnim tijelima. Razina klora se standardno svakodnevno mjeri više puta dnevno. Poduzete su sve mjere kako bi se kvar uklonio te se sve provodi u skladu s procedurama, navode u turističkoj kompaniji.

- Nekolicina djece je zbog udisanja zraka s nešto povećanom koncentracijom klora iz mjera predostrožnosti pregledana u pulskoj bolnici. Prema informacijama s kojima raspolažemo, sva djeca koja su pregledana su se već vratila u kamp i osjećaju se dobro. Roditeljima djece stojimo u potpunosti na raspolaganju za sve što je potrebno, dodali su u Valamaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:53