REAKCIJA NA NALAZ

'MATTEOV LIJEČNIK BI VALJDA PRIMIJETIO SRČANU MANU' Shrvani roditelji nesretno preminulog mladića s nevjericom primili nalaz obdukcije

Tata Dubravko Ružić (u sredini lijevo), Matteo Ružić (slika desno)
 Krasnodar Peršun/Cropix / Facebook

Shrvani roditelji pokojnog Mattea Ružića s nevjericom su primili nalaz obdukcije prema kojem je njihov sin imao i srčanu manu što je, u konačnici, uz astmu za koju su znali da je ima, i dovelo do tragične smrti.

- Šokirana sam nalazom, Matteo nikad nije imao srčanu manu. Kao dijete je redovito primao cjepivo i odlazio na kontrole, a nedavno je polagao vozački i imao sistematski pregled... a uostalom, pošto je bio astmatičar, njegov doktor bi to primijetio, rekla je Novoj TV Matteova majka Martina Klapan.

Prije same objave obdukcijskog nalaza, s Matteovim ocem Dubravkom je razgovarao ministar Milan Kujundžić, javlja RTL. Rekao je da je tužan i ogorčen te da još uvijek ne zna kome vjerovati. Ministrovi djelatnici i sam ministar pokušali su mu objasniti obdukcijski nalaz te izvješće inspekcije, no za njega je to sve bilo prestresno.

Kaže da nitko u obitelji nije znao da Matteo ima srčanu manu. Rekao je i da će u utorak prisustvovati prosvjedu u Zaprešiću jer želi promjene te da se tragedija kakva se dogodila Matteu više nikada ne ponovi.

Podsjećamo, obdukcijski nalaz pokazao je da je Matteo Ružić, 21-godišnji mladić koji je preminuo prije tjedan dana, osim astmatskog bronhitisa imao i srčanu manu.

- Astma i mane krvnih žila zajedničkim skupnim djelovanjem dovele su do smrtnog ishoda i nagle smrti. Nazočnost liječnika ne bi mogla izmijeniti sudbinu, rekla je prof. dr. sc. Vedrana Petrovečki iz Zavoda za sudski medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:05