ZNANOST I OBRAZOVANJE

Medijsko sveučilište i u Rijeci: Suradnja koja će u Primorju unaprijediti medijsku scenu

 Tea Cimaš / CROPIX

Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić posjetio je jučer Rijeku, gdje je obišao Sveučilišni kampus, a poslije i održao predavanje na Ekonomskom fakultetu na temu “Investicije kao faktor rasta gospodarstva”.

Radi se o Čačićevu prvom radnom posjetu riječkom Sveučilištu.

Potpora Sveučilišta

U pratnji potpredsjednika Vlade Radimira Čačića riječko Sveučilište posjetili su i rektor Medijskog sveučilišta i dekan Veleučilišta u Varaždinu dr. sc. Marin Milković te dr. sc. Stipe Orešković. Medijsko sveučilište i Veleučilište u Varaždinu potpisali su krajem listopada Ugovor o suradnji, mentorstvu i partnerstvu u izgradnji Medijskog sveučilišta, uz potporu Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica.

Zajednički s mentorskim Sveučilištem u Rijeci izvodit će preddiplomske studijske programe novinarstvo, medijski dizajn i menadžment i poslovanje u medijima te diplomske studijske programe odnosi s javnošću i poslovna ekonomija, sa smjerovima turizam i međunarodna trgovina.

Razmjena studenata

Sveučilišta će, kako je najavljeno, sustavno razmjenjivati studente i nastavnike, čime će promovirati europske vrijednosti multikulturalnosti i akademske mobilnosti, odnosno surađivati na promicanju međunarodne, a posebno europske povezanosti na području obrazovanja i znanosti.

- Drago nam je što smo razvili suradnju s prestižnom institucijom kao što je Sveučilište u Rijeci i vjerujem da ćemo zajednički ostvariti značajne rezultate - rekao je Marin Milković.

Rektor Sveučilišta Pero Lučin predstavio mu je, pak, koncept razvoja.

- Razvojem kampusa želimo postati moderno sveučilište, što je trend u Europi i svijetu - rekao je Pero Lučin. U projekcijama riječkog Sveučilišta dostizanje je brojke od 25 tisuća studenata te povećanje broja djelatnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 08:35