PRIVEDEN S OSMIJEHOM

Merčep: S čime povezujem svoje uhićenje? S glupošću!

Zagreb, 101210.Tomislav Mercep u policijskom automobilu ispred zagrebackog zupanijskog suda. Mercep je danas uhicen zbog ratnih zlocina iz 1991. godine.Na slici: Mercep je nesto prije 16 h dovezen u Zupanijski sud.Foto: Dragan Matic / Cropix
 Dragan Matic / CROPIX

ZAGREB - Točno u pola devet ujutro policajci su pozvonili na vrata stana Tomislava Merčepa u Bušićevoj ulici u novozagrebačkom naselju Središće. Bivši ratni pomoćnik ministra unutarnjih poslova ubrzo je uhićen i odveden u policiju. Na izlasku iz zgrade u kojoj živi, odjeven u tamni sako i košulju, s blagim osmijehom na licu komentirao je s čime povezuje svoje uhićenje.

- Povezujem to s glupošću - rekao je novinarskoj ekipi HTV-a. Nisu mu stavili lisice na ruke, a nakon što su ga odveli, stan su mu i pretražili. Dvojica policajaca pričekala su ispred zgrade, a dvojica su otišla po njega. Merčep je dan proveo na razgovoru u policiji. Nakon toga prebačen je u zatvorsku bolnicu jer mu je narušeno zdravlje - ranije je pretrpio moždani udar...

Susjedi su komentirali da su policajci bili neupadljivi i gotovo neprimjetni, te da se nije stvarala scena oko uhićenja.

Potvrđeno je da je priveden zbog sumnje u ratni zločin koji datira iz 1991. godine. Mediji su često spominjali njegovu ulogu u zločinima počinjenim u Pakračkoj Poljani. Navodilo se da su njegove postrojbe kod Gospića ubile više osoba srpske nacionalnosti. Osuđeni ubojice obitelji Zec također su bili pripadnici Merčepove ratne postrojbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 03:10