BIVŠI PREDSJEDNIK

MESIĆ 'Da sam ja bio na Jandrokovićevom mjestu, ne bih napustio Beograd. Ovako su samo dali na značaju Šešelju, što je on i želio postići'

Stjepan Mesić
 Bruno Konjević / HANZA MEDIA

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je da on ne bi napustio Beograd da je bio u delegaciji Sabora nakon incidenta koji je izazvao lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u Skupštini Srbije.

Mesić je za list Danas rekao da je hrvatska delegacija odlaskom iz Beograda samo dala na značaju Šešelju, što je on i želio postići svojim ponašanjem, prenosi N1.

- Namjera Šešelja je da isprovocira i da napravi zbrku između naše dvije zemlje. Ja bih, da sam bio na mjestu hrvatske delegacije, Šešeljevo ponašanje ignorirao, njemu ne treba nikako davati na važnosti - rekao je Mesić

Dodao je da incident neće utjecati na odnose dviju zemalja i naglasio da je Šešelj problem Srbije, a ne Hrvatske.

- Ako želi ući u EU, Srbija mora riješiti probleme sa susjedima, uključujući i Hrvatsku. U tom kontekstu, za Srbiju su nezgodni incidenti koje Šešelj radi. On izaziva neugodnosti Srbiji i može se reći da je on trn u peti vlastima u Beogradu - rekao je Mesić.

Podsjetimo, Šešelj je u četvrtak u Skupštini Srbije, dok su u njoj bili Gordan Jandroković i drugi predstavnici hrvatske delegacije, vrijeđao članove delegacije i pokušao uništiti zastavu Republike Hrvatske. Nakon toga su hrvatski političari prekinuli posjet Srbiji koji je trebao trajati i idući dan, te su se vratili u Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:28