BIVŠI PREDSJEDNIK NA SUDU

Mesić odbacio optužbe da je agent albanske mafije: Petričić očito nije normalan!

Petričić je svoje ispitivanje Mesića počeo pozdravom 'dobar dan' na albanskom jeziku
Vukova Gorica, 310811.Bivsi predsjednik republike Stjepan Mesic u posjeti Josipu Boljkovcu kako bi mu dao podrsku nakon optuzbi za ratne zlocine koji su pocinjeni od partizana u Drugom svjetskom ratu.Na fotografiji: Stjepan Mesic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

Stjepan Mesić je na zagrebačkom Općinskom sudu odbacio optužbe politologa Darka Petričića da je treći najbogatiji čovjek u Hrvatskoj te da mu je predsjedničku kampanju financirala albanska mafija.

Mesić je na sudu ustvrdio kako o njegovoj kampanji postoji kompletno financijsko izvješće, a o svom bogatstvu je poručio kako 'ne posjeduje dionice, a novac za stan je posudio'.

To Petričića nije smelo u njegovom uvjerenju da je bivši predsjednik agent albanske mafije, pa ga je na početku ispitivanja pozdravio s 'dobar dan' na albanskom jeziku.

Onda je Mesića pitao da li se njegov otac zvao Idriz Ujdurović, na što je ovaj uzvratio protupitanjem 'da li je on normalan', a onda zaključio kako očito nije. Mesić je ipak odgovorio na pitanje i izjavio kako mu se otac zvao Josip, a djed Ivan.

Tijekom ispitivanja je odbacio nagađanja da je preuzeo torbe s novcem namijenjene obrani Hrvatske početkom devedesetih.

Suđenje će se nastaviti 16. studenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:07