VREMENSKA PROGNOZA

METEOALARM IZDAO ŽUTO UPOZORENJE ZA CIJELU HRVATSKU Pogledajte snimku jake tuče koja je poharala Imotski, danas prijete jaki pljuskovi, grmljavina...

 
Tuča u Imotskom
 Facebook

I danas će u Hrvatskoj biti promjenjivo i nestabilno. Mjestimice kiša i grmljavina, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi. Oborina češće u unutrašnjosti, a na Jadranu će biti više sunčana vremena. Vjetar većinom slab, a na Jadranu će puhati slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Uz pljuskove vjetar moguće pojačan. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 23 do 28 °C, javlja DHMZ.

Meteoalarm je izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku. Žuta upozorenja vrijede za danas na području cijele zemlje.

Na području Rijeke, Dubrovnika, Gospića, Knina, Splita, Osijeka, Zagreba i Karlovca mogući su lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom, dok se opasnih vremenskih pojava danas ne moraju bojati stanovnici Kvarnera, zapadne Istre, Sjeverne Dalmacije i podvelebitskog područa.

Tako se nevrijeme s jakom tučom veličine trešnje obrušilo jutros na veći dio Imotske krajine. Kako javljaju čitatelji Slobodne Dalmacije najjači udari zabilježeni su u Poljicima u općini Podbablje, gdje je uništena loza i povrtlarske kulture. Tuče je bilo u Lugu u općini Proložac u gradu Imotskom. Nevrijeme je trajalo svega petnaestak minuta.

Meteoalarm

Sutra je situacija nešto bolja jer za područje Slavonije, Zagreba, Karlovca, Gospića, Knina, Splita i Dubrovnika nije izdano upozorenje.

No za područje Rijeke izdan je žuti alarm te se najavljuje mjestimice jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Jak sjeveroistočnjak predviđa se na području zapadne Istre, Kvarnera i sjeverne Dalmacije.

DHMZ za sutra predviđa umjereno i pretežno oblačno vrijeme, mjestimice s kišom i pljuskovima, pogotovo u Lici i Slavoniji gdje je moguća i grmljavina. Na Jadranu djelomice sunčano uz poneki pljusak i grmljavinu, ujutro na sjeveru, a zatim većinom u Dalmaciji.

Sudeći po sedmodnevnoj prognozi, nestabilno vrijeme potrakat će cijeli tjedan, pri čemu će oborina uz more biti puno manje nego u unutrašnjosti.

DHMZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:15