PRVA REAKCIJA NAKON SUDSKE PRESUDE

MILAN POPOVIĆ ZA JUTARNJI OTKRIO HOĆE LI DIJETE ODVESTI U SRBIJU Progovorio je i o priči oko srpske putovnice i nove kaznene prijave

 
Milan Popović
 Nikola Vilic / CROPIX

Milan Popović nije htio previše komentirati odluku Suda prema kojoj je donesena privremena mjera da dijete živi s njim, a ne sa Severinom. Međutim, dao je odgovor na neka pitanja koja do jutros nisu imala odgovora, prije svih na ono hoće li dijete odvesti u Srbiju.

Jutros je donesena privremena mjera prema kojoj vi samostalno brinete o zdravlju i obrazovanju vašeg sina?

- Što se tiče same presude, znate da to ne mogu komentirati. Ne smijem vam davati nikakve komentare vezano za to. No mogu reći da nema nikakve srpske putovnice, to je čista medijska provokacija kojom se insinuira da dijete odvodim u Srbiju, a ja vam sada izjavljujem da dijete ostaje u Zagrebu i nastavlja ići u školu u Zagrebu. Nisam izvadio nikakvu novu srpsku putovnicu.

Imate li informaciju da je protiv vas podnesena kaznena prijava za povredu djetetovih prava?

- Prvi put čujem od vas, hvala na informaciji... Provjerit ću o čemu se radi. Ne znam što sam to uradio. Očigledno se radi o nekoj medijskoj provokaciji, namjeri da me se prikaže kao lošeg čovjeka. Ako ima veze s incidentom u školi, više je nego očigledno da su ga isprovocirali majka i očuh. Ako bude ikakvih kaznenih prijava po tom pitanju, bit će protiv majke i očuha, a ne protiv mene. Ja nisam sudjelovao u tom incidentu. Po meni, institucije su te koje bi trebale podići kaznenu prijavu da se takve situacije ne ponove, a na institucijama je da procijene ima li za to osnove ili nema. Ja nisam pravnik, pa ne mogu reći. Ali znam da je istraga u tijeku.

Ako je to istina, taj koji je podigao kaznenu prijavu, dobit će od mene prijavu za lažno podnošenje kaznene prijave. Očigledno Severininom odvjetniku Mati Matiću nedostaje promocije pa se reklamira preko ovog predmeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 00:52