MILORAD PUPOVAC

‘Ne bi me čudilo da Milanović odlikuje one koji su ubili obitelj Zec ili im dodijeli mirovinu‘

‘Takvog predsjednika nema nitko. Niti je imao ikada itko. Ni u Europi, a ni šire od Europe‘

Milorad Pupovac

 Damjan Tadic/Cropix

Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV-a) i saborski zastupnik, komentirao je danas izjavu predsjednika Zorana Milanovića o ubojstvu obitelji Zec. Podsjetimo, Milanović je jučer na pitanje novinarke N1 treba li Aleksandra Zec dobiti ulicu ili trg u Zagrebu odgovorio da je "obitelj dobila odštetu i bila pozvana u Vladu" pa upitao "što još treba?"

- Ta izjava je mogla biti rečena samo od nekoga tko je iznimno bešćutan ili iznimno manipulativan s ciljem da se dopadne ljudima koji nemaju nikakvu svijest što se događalo ljudima poput porodice Zec. Ne bi me čudilo da Zoran Milanović odluči dodijeliti još neko odlikovanje onima koji su ubili obitelj Zec ili možda predsjedničke mirovine, rekao je Pupovac za N1.

Pupovac kaže da je Milanović dosad pokazao da je štošta kadar reći, ali i učiniti.

- Njegov odnos prema zločincima i zločincima dosad je pokazao da je to u stanju učiniti. Predsjednik olako pljuje po ljudima i olako odlikuje ljude. Takvog nema nitko. Niti je imao ikada itko. Ni u Europi, a ni šire od Europe. Predsjednik je alergičan na prljave, a kako sam ja jedan od tih i jedan od takvih, onda je vjerojatno to razlog. Svejedno. Kad kaže prljav Hrvat, mi znamo što to znači, rekao je Pupovac.

image

Milorad Pupovac

Damjan Tadic/Cropix

Na pitanje je li netko iz redova vladajuće stranke trebao biti na komemoraciji za obitelj Zec, odgovara:

- Treba. I trebao je. Ima raznih mjesta, ovo je simbolički jedno od najsnažnijih. Obitelj Zec nije jedina koja je stradala na ovakav način.

image

Milorad Pupovac

Damjan Tadic/Cropix

Pupovac ističe da dosad nije govorio o predsjedniku.

- Za mene je to mjesto prazno. Tamo se uselio netko tko ne zna što je predsjednik i kako se ponaša predsjednik. I kako čuva dostojanstvo zemlje, nacije i kako čuva ono što mu je sveta dužnost, a to je stabilan ustavni poredak zemlje. Mir u zemlji, tolerancija u zemlji i odsustvo vrijeđanja i mržnje u zemlji. Takvog predsjednika mi u predsjedničkim dvorima nemamo ovog trenutka, kazao je.

image

Milorad Pupovac

Damjan Tadic/Cropix

Napomenuo je da su čuli i Milanovićeve izjave u Jasenovcu o genocidu nad Srbima.

- Milanović se igra, pametuje nad stvarima o kojima pametan čovjek šuti. I kad postoji presuda i kad ne postoji presuda, zaključio je Pupovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:43