KOMPLETIRAN TIM ZA PANTOVČAK

MILANOVIĆ JE S NJOM VEĆ RAZGOVARAO Dora Ruždjak Podolski moguća posebna savjetnica za kulturu novog predsjednika

Dora Ruždjak Podolski
 Marko Todorov / CROPIX

Dora Ruždjak Podolski, intendantica Dubrovačkih ljetnih igara, kako doznajemo, moguća je posebna savjetnica za kulturu novog predsjednika Republike i Milanović je s njom već razgovarao, dok će mladi ekonomist Velibor Mačkić gotovo sigurno biti savjetnik za ekonomiju.

Ruždjak Podolski, inače, režirala je svečanost ulaska Hrvatske u EU, kao i vojni mimohod za Oluju u vrijeme Milanovićeve Vlade.

Milanović je tako polako kompletirao svoj tim na Pantovčaku. Orsat Miljenić bit će predstojnik Ureda i savjetnik za vanjsku politiku, Dragan Lozančić savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost, Nikola Jelić glasnogovornik, Julije Domac posebni savjetnik za zaštitu okoliša, a Marijan Mareković posebni savjetnik za branitelje.

Najveće kontroverze, kako u stručnoj javnosti tako i u SDP-u, izaziva ime Jadranke Žarković Pečenković kao moguće posebne savjetnice za obrazovanje. Ona je od 2015. do 2019. bila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. Na dužnost je izabrana u prilično nejasnim okolnostima, a kuloari su tada brujali da joj je jedina “stručna kvalifikacija” to što je bliska prijateljica Milanovićeve supruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:56