FACEBOOK OBRAĆANJE

MILANOVIĆ NASTAVLJA PREPUCAVANJE S PREMIJEROM 'Plenković otprilike kaže: Pazi koga stavljaš na liste jer ću ti sve to pokupovati'

 
Zoran Milanović, Andrej Plenković
 Goran Mehkek, Matija Djanjesic / CROPIX

Nastavlja se medijsko prepucavanje između aktualnog i bivšeg hrvatskog premijera. Nakon što je Andrej Plenković ranije danas poručio Zoranu Milanoviću da treba paziti koga 'stavljamo na listu', nekadašnji predsjednik SDP-a poslijepodne mu je odgovorio putem Facebooka.

"Slažem se s Plenkovićem da 'treba paziti koga se STAVLJA na liste'. Recimo - sve one koje mu je, prema njegovom kazivanju, stavila i preporučila Kolinda Grabar Kitarović i njezini kasnije posmicani savjetnici. Ili razne stranačke posinke i srodne političke maloljetnike bez dana ikakvog iskustva, koje je, preko reda, stavio na liste sam.

Stavljanje je glagol koji baš priliči načinu na koji se u HDZ-u dolazi na listu. I Plenkovića je na listu 2011. stavila Jadranka Kosor, dan-dva nakon što ga je učlanila u HDZ. Lijepo joj se i ljudski zahvalio. Ja sam u skoro deset godina puno puta sastavljao liste, ali sam pazio da ljude ne 'stavljam', nego da ih predlažem prema nekakvim kriterijima, stažu, zaslugama i radu, čak i kada se radilo o vrlo mladim ljudima. Nezahvalan posao u kojemu sam katkad i pogriješio.

Međutim, sve navedeno nebitno je i blijedi u srazu s cinizmom i prijezirom prema demokratskim normama kojima pršti Premijerova podsviješću bremenita doskočica. Otprilike - pazi koga STAVLJAŠ na liste, jer ću ti sve to pokupovati preko 'off shore' koalicijske hobotnice koja neumorno dela 365 dana u godini. Stvarno?", napisao je Milanović.

Raspravu Milanovića i Plenkovića izazvala je odluka bivši SDP-ovaca Milanke Opačić i Siniše Varge da pristupe Bandićevoj stranci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:32