ODRŽAO PREDAVANJE

MILANOVIĆ OTKRIO VRAĆA LI SE U VISOKU POLITIKU, KOMENTIRAO DEMOGRAFSKE MJERE S PANTOVČAKA 'Lako davati sa strane savjete, a ne odgovarati za ništa...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.06.2018. u 20:24

Zagreb, 031115.
Pravni fakultet.
Povodom Dana zagrebackog Sveucilista odrzana je svecana sjednica Senata Sveucilista. Na svecanoj sjednici 24 profesora Sveucilista u Zagrebu primilo je pocasno zvanje i titulu professor emeritus te su dodijeljene nagrade Fran Bosnjakovic i Andrija Mohorovicic za 2015. godinu.
Na fotografiji: Zoran Milanovic.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongračić / CROPIX

Bivši premijer i šef SDP-a Zoran Milanović održao je u ponedjeljak predavanje na sveučilištu Sjever u Koprivnici, gdje se dotaknuo, između ostaloga, i demografskih mjera Kolinde Grabar-Kitarović, prenosi RTL.

- Predsjednik vlade je daleko najodgovornija dužnost u zemlji. Lako je davati sa strane savjete, a ne odgovarati za ništa. Dakle, ne može hrvatska vlada riješiti problem demografije kako ga se populistički i jeftino predstavlja od većeg broja ljudi u Hrvatskoj...

Milanović je u razgovoru sa studentima otkrio ima li ambicija za povratak u visoku politiku.

- Ne!, glasio je njegov nedvosmisleni i kratak odgovor.

Razgovorljiviji je bio o temi referenduma.

- Narod kada malo odlučuje o pravima manjina i žena, a malo više o nekakvim krucijalnim pitanjima, to je rizik. Odluku o Brexitu donijeli su građani, narod, i tu jednako vrijedi glas osoba od 50, 70 ili 20 godina - rekao je Milanović i na kraju predavanja poručio:

- Nikada nisam bio politička narikača, pokušavao sam nešto promijeniti.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo