ODGOVOR S PRISAVLJA

'MILANOVIĆEVE IZJAVE SU NEDOPUSTIV PRITISAK NA NEOVISNOST MEDIJA' Reakcija HRT-a na premijerovu presicu

 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska radiotelevizija reagirala je priopćenjem na današnje izjave premijera Zorana Milanovića.

- Današnji istup premijera Milanovića HRT doživljava kao nedopustiv pritisak na neovisnost medija. HRT ne bježi od vlastitih pogrešaka no ovakve poruke s pozicije premijera upućene medijima smatra potpuno neprimjerenima - stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc.

'SRAMOTA! NA TELEVIZIJI O FINSKOM RATU GOVORE STRUČNJACI IZ ŠPIČKOVINE!' Milanović se obrušio na medije

Podsjetimo, premijer Milanović je danas napao medije da se umjesto važnim temama bave trančiranjem njegove izjave da u je Hrvatskoj bio građanski rat "za razliku od Finske u kojoj nije bilo takvog rata".

- Tako nam stručnjaci za finski rat iz Špičkovine ili Vukovine objašnjavaju kolko je bilo mrtvih kao da su ih oni osobno prebrojavali. Stručnjaci za komunikaciju me uspoređuju s Churchillom.

Kaže jedna poslovica 'Postolaru, ne dalje od cipela'. Mi imamo jako puno postolara koji žele biti renesansni slikari pa daju razno razne savjete - rekao je Milanović.

Također, Milanović je kritizirao Hrvatsku televiziju zbog izvještavanja u Dnevniku 3 o napadu maloljetnika na pravoslavne svećenike u Kistanju.

'KAMPANJA HDZ-a DAJE REZULTATE KOJI SE MJERE HEMOGLOBINOM! ŠIRE MRŽNJU' Milanović o sukobu u Kistanjama

- Napadnuti su jučer bogoslovi u manastiru Krka. Napala su ih djeca koja su jučer u Dnevniku HTV-a nazvana prigodno, politički korektno - Janjevci. Dakle, ne malodobna djeca nego Janjevci! To je riječnik kojim se služi HTV - rekao je premijer Zoran Milanović.

Barišić: 'Neka Milanović prestane vrijeđati gradove i mjesta koji nisu Zagreb'

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić (HDZ) pozvao je danas premijera Milanovića da izostavi vrijeđanje i podcjenjivanje gradova i mjesta koji nisu Zagreb.

"Pozivam premijera Zorana Milanovića da iz svojih metaforičnih izjava izostavi vrijeđanje i omalovažavanje gradova i mjesta koji nisu Zagreb", stoji u priopćenju koje je medijima poslao gradonačelnik Velike Gorice Barišić, koji ocjenjuje premijerovo ponašanje nedopustivim i tvrdi da se time služi kako bi opravdao svoju "nesposobnost upravljanja državom".

"Kad već govori o povijesti, zanima me zna li da je upravo u župi Vukovina, koju spominje s pogrdnim i uzvišenim tonom, rođeno puno značajnih osoba, poput Jurja Habdelića, koji je bio promicatelj hrvatskog jezika", pita u priopćenju velikogorički gradonačelnik.

"Sramota je, da ne kažem neku težu riječ, da hrvatski premijer ne priznaje ništa osim Zagreba i da bez ikakve grižnje savjesti vrijeđa naše ljude, profesore i cijeli grad", smatra Barišić i poziva premijera Milanovića neka dođe u Vukovinu.

"Neka odmjeri znanje iz povijesti s nama, da vidimo što je to njega elitna škola sa srebrnom žlicom u ustima naučila više nego što su naše škole naučile ljude iz Velike Gorice", zaključuje u priopćenju Barišić. ( Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:38