AFERA SMS

MILIJAN BRKIĆ: 'BORIT ĆU SE DO KRAJA!' Doznajemo kako je drugi čovjek HDZ-a i potpredsjednik Sabora reagirao na kaznenu prijavu

 
Mlijan Brkić (lijevo) i Karmen Brkić (desno)
 CROPIX

Bivša supruga Milijana Brkića, Karmen Brkić, neslužbeno doznajemo, već je obavijesno ispitana te je policiji kazala da se ne osjeća oštećenom. Kazala im je, neslužbeno doznajemo, da tijekom braka s bivšim suprugom, danas potpredsjednikom Sabora, nije imala uzajamnih tajni te da je navodno imao pristup njezinom, primjerice, e-mailu, pa i drugim osobnim podacima.

- Uzajamno dragovoljno su dijelili te podatke - kazao nam je naš izvor.

Iz izvora bliskog, pak, Brkiću, neslužbeno doznajemo, da će se on “boriti do kraja”.

- Pustit će da postupak ide svojim tokom, kao što je radio i dosad - kaže nam naš sugovornik. Izvor blizak, pak, Brkićevom bratu, kaže nam kako je poduzetnik i povratnik iz Australije razočaran time što se događa.

- Da ovako nasrću na obitelj i privatnost, pa to je katastrofa - komentirao je navodno u društvu jednog prijatelja.

Kaznenu prijavu protiv Milijana Brkića jučer je za N1 komentirao odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. Na pitanje koliko je čvrst predmet protiv Brkića, odgovorio je kako je teško u ovom trenutku govoriti koji su dometi tog predmeta.

- Teško je očekivati pretjeran uspjeh ovog predmeta i računati na njegov uspjeh u konačnici - izjavio je Pavasović Visković. Kazao je da bi raspolaganje nečijim šiframa sasvim sigurno bila kažnjiva zona, ali ako je ta šifra nekome bila dobrovoljno dana, da se tada sasvim sigurno ne bi radilo o kaznenom djelu. Dodao je i da je teško predvidjeti što će u postupku reći Brkićeva bivša supruga koja je sada naznačena kao oštećena strana.

Šlag na tortu

- Ako ona tvrdi da se to nije dogodilo, ne bih bio optimist na mjestu onih koji su pokrenuli ovaj postupak - kazao je odvjetnik. Dodao je kako to nije neko naročito značajno kazneno djelo.

- Radi se o djelu za koje je zapriječena kazna do tri godine zatvora. Za sada mi ne izgleda kao priča koja će biti šlag na torti kampanje koja se vodi protiv Brkića - kazao je Ljubo Pavasović Visković.

Predsjednik Sabora, Gordan Jandroković (HDZ), jučer na pitanje novinara vezano za Milijana Brkića protiv kojeg je policija podignula kaznenu prijavu, nije baš bio rječit. Vrlo diplomatski je ponavljao kako nema dovoljno informacija.

- U ovome trenutku nemam dovoljno informacija da bih mogao dati odgovor na to pitanje, očekujem da ćemo u idućim danima saznati točno o čemu se radi i nakon toga onda možemo raspraviti i vidjeti kako dalje - odgovorio je na pitanje treba li Brkić odstupiti s mjesta potpredsjednika Sabora.

Isto je odgovorio i na pitanje treba li snositi političke sankcije.

- Nemam informacije i ne znam o čemu se točno radi. Budući da kao predsjednik Sabora odgovaram za ono što ću reći, moja izjava bi se mogla protumačiti kao pritisak na institucije. Čekam da vidim o čemu se radi - ponovio je.

Morat ćemo razgovarati

Optužbe oporbe, ali i samog Brkića da se institucije koriste za političke obračune, Jandroković je rezolutno odbacio.

- Apsolutno mogu odgovoriti da se ne koriste. Nema naznaka niti dokaza da bi bilo tko zloupotrebljavao institucije za političke, odnosno stranačke obračune. Ako ih netko ima, neka ih podnese - istaknuo je dodavši kako su Brkićeve optužbe ozbiljne.

- Sasvim sigurno ćemo morati razgovarati. Ja ne znam na temelju kojih argumenata i dokaza je to rekao. Ako ih ima, treba ih predstaviti, ali rano mi je o tome govoriti kad ne znam što je točno predmet te prijave - rekao je Jandroković, istaknuvši kako se s Brkićem nije čuo.

Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković jučer je novinarima odbio ponovno komentirati kaznenu prijavu protiv svog zamjenika Brkića. Kazao je kako je o tome već sve rekao. A na pitanje novinara je li se s njim čuo, kratko je uzvratio - ne!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:12