KAKVA JE TO NAGRADA?

Milijuntu posjetiteljicu Plitvica šaljemo izvan Hrvatske. U Yellowstone. Zar tako promoviramo Hrvatsku?

Nagrada je možda mogla biti i boravak u nekom od drugih naših parkova
 Mario Pušić/CROPIX

ZAGREB - Prva nagrada u Hrvatskoj je odlazak u Ameriku, poruka je koju bi John Cleese sasvim prirodno izgovorio u skeču Montyja Pythona jer je u rangu dodjele livade na Marsu, ili nagradnog putovanja na Mjesec, ali je i nagrada koja je prije nekoliko dana dodijeljena da bi se promovirao

.

Pokrivaju sve troškove

Milijuntoj posjetiteljici Plitvica Stani Ježini, Hrvatici iz Francuske, dodijeljeno je u povodu te činjenice desetodnevno nagradno putovanje u Yellowstone, SAD. Yellowstone je prvi nacionalni park na svijetu i puno je veći od Plitvica, a zajedničko im je što su oba pod zaštitom UNESCO-a.

Nacionalni park Plitvička jezera pokrit će sve troškove putovanja i desetodnevnog boravka u Yellowstoneu.

Ravnatelj NP Plitvice Branislav Šutić, s kojim smo razgovarali tijekom pauze koju je napravio i napustio grupu stranih turista, kaže da će točnu cijenu znati kada dobiju sve račune. Kako pretpostavlja Šutić, to neće biti više od 50 tisuća kuna.

- Mi se nadamo da će nam se posjetiteljica vratiti i prenijeti nam svoje doživljaje - rekao je Šutić i dodao da će ista nagrada biti dodijeljena i sljedeće godine.

Prirodniji odabir

Naravno, nagrada je mogla biti i boravak u nekom od nacionalnih parkova u Hrvatskoj, što se učinilo kao prirodniji odabir za milijuntu posjetiteljicu, jer aviokompanije milijuntom putniku dodjeljuju kartu na nekom od letova u istoj toj kompaniji, trgovački lanci nagrađuju vjernost proizvodima iz vlastitog dućana, no na Plitvicama su se vodili drukčijom logikom. Nagradna putovanja po hrvatskim destinacijama dodjeljivala su se ranije, kada je broj posjetitelja bio manji od milijun.

‘Htjeli smo nagradu s poveznicom’

- Htjeli smo da nagrada ima poveznicu, a kako je Yellowstone najpoznatiji nacionalni park na svijetu, pod zaštitom UNESCO-a, kao i Plitvička jezera, te 85 posto naših gostiju dolazi iz inozemstva, mislili smo da ne bi bilo loše da gostu ponudimo ovu povijesnu nagradu - rekao nam je Branislav Šutić, ravnatelj NP-a Plitvička jezera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 12:32