ZLOČIN U SMOLJANCU

VIDEO, FOTO: DOZNAJEMO DETALJE UBOJSTVA KOD PLITVICA: Zašto je mirni umirovljenik digao ruku na svoju sestru Milku? Izbo ju je nožem nakon svađe

 
 Robert Fajt / CROPIX

U mirnom turističkom mjestu Smoljanac, naslonjenom na Plitvička jezera, u četvrtak u večernjim satima, kako prema prvim informacijama smatra policija i državno odvjetništvo, ubijena je 71-godišnja mještanka.

Odgovornim za tragediju smatraju njezinog brata Ivana Hodaka. Je li mirni umirovljenik, kako ga opisuju susjedi, digao ruku na svoju sestru Milku, utvrdit će se tijekom istražnog, odnosno sudskog potupka, za koji je već počelo prikupljanje dokaza.

Na mjestu događaja istražitelji su mogli prikupiti veliki broj tragova, osim toga, Županijsko državno odvjetništvo je naložilo obdukciju preminule žene, te će se provesti vještačenja na osumnjičeniku.

U tužiteljstvu kažu da postoji osnovana sumnja da je "uhićeni 70-godišnjak u četvrtak u večernjim satima (policija je navela da se sve događalo oko 20 sati) u obiteljskoj kući u mjestu Smoljanac, nakon svađe nožem usmrtio 71-godišnju hrvatsku državljanku, članicu obitelji".

Tragovi navodnog zločina vidljivi su bili i dan kasnije na pustom imanju. Na ulazu u otvoreno dvorište tabla je s natpisom "Charly's Apartment", na vratima kuće piše prezime vlasnika: Hodak.

Baš tu nalaze se prvi tragovi krvi, ima ih na zidu i vratima a tu je odbačen krvavi stolnjak. Tragovi vode prema cesti, petnaestak metara dalje od ulaza i svega koji metar do mjesne prometnice je vidljiva okrvavljena veća površina.

Prema tragovima bi se dalo zaključiti da je žena, nakon što je ubodena nožem, pokušala potražiti pomoć. No, nakon tridesetak metara je pala i preminula. Točan uzrok smrti bit će utvrđen obdukcijom, a sve okolnosti tragedije istragom.

Mještani nam kažu da Ivan nije bio nasilan čovjek, pa su svi prilično iznenađeni događajem. Tako doznajemo da je bio najmlađi od petero djece u obitelji, a sve četiri starije sestre koje su mu pomagale čitav život, Milka pogotovo.

- Ona živi na relaciji Austrija-Hrvatska i to je imanje kupila još prije rata, te se bavila iznajmljivanjem apartmana turistima. Ivanu je ustupila dio kuće da tu živi. On je nešto radio u Rijeci i u Sloveniji, te je posljednjih godina u mirovini. Što se dogodilo između njih teško je reći, iako znam da je često dolazilo do nesuglasica, pa i svađa - rekao nam je mještanin Smoljanca.

Policiju i hitnu medicinsku službu pozvao je susjed, no nesretnoj ženi nije bilo pomoći, dok se osumnjičenik mirno predao policiji.

On bi tijekom subote trebao biti prepraćen na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, te potom kod suca istrage Županijskog suda u Karlovcu, gdje bi također trebao dati iskaz o događaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:49