'JA SAM NA TE PONOSAN'

MILINOVIĆ NAPRAVIO PREDIZBORNI SPOT S BULIĆEVIM HITOM BEZ NJEGOVE DOZVOLE? 'Kralj dijaspore' najavio prijavu, lički župan: 'To nije moj službeni spot'

 
Darko Milinović (lijevo) i Mate Bulić (desno)

U sklopu kampanje za izbor Skupštine Ličko-senjske županije, koja je u punom jeku, na pojedinim portalima i društvenim mrežama pojavio se predizborni spot aktualnog župana Darka Milinovića koji se bazira na pjesmi Mate Bulića "Ja sam na te ponosan". Međutim, vrlo brzo nakon pojavljivanja spota on je i uklonjen.

- Pjesma "Ja sam na te ponosan" govori o odnosu oca i sina. Univerzalna je to priča koja se odnosi na svaki odnos u Lijepoj našoj i šire bez obzira na dobnu, vjersku, političku ili bilo kakvu pripadnost. Kad su nas pitali može li se ta pjesma koristiti u političke svrhe, naš je odgovor bio negativan.

Svatko tko je postupio drugačije radio je to na svoju ruku i bez naše dozvole, a svako neovlašteno korištenje snimke bilo je i bit će prijavljeno i uklonjeno - kaže Mate Bulić.

Spot je 15. veljače objavio portal lika-online kao "radnu verziju", a najavio je i kako bi "Ja sam na te ponosan" mogao biti slogan Milinovićeve kampanje, koji sa svojom nezavisnom listom izlazi na izbore 10. ožujka. No, on to demantira.

- To nije moj službeni spot niti bih sebi dozvolio da to napravim bez suglasnosti autora. To se pojavilo i širilo na društvenim mrežama, kao i mnogi drugi spotovi i parodije vezane uz mene. Kad je to objavio jedan portal, poslao sam službeni zahtjev da se to ukloni, što je i učinjeno - rekao nam je u srijedu Darko Milinović.

Na portalu lika-online koji je spot objavio u srijedu je ispod teksta vezanog uz spot stajalo: "Na zahtjev Stožera Darka Milinovića spot je uklonjen".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 18:40